What to wear?

Sportkleding. Toch wel een dingetje onder de vrouwen hoor. Ik kan soms in bed liggen en denken: ‘hmm.. wat zal ik morgen eens aandoen qua outfit?’. Nu denk ik eerlijk gezegd dat dat bij mannen ietsje anders ligt. Niet alle mannen natuurlijk, maar die trekken naar mijn idee gewoon snel iets uit de kast.

Dat gaat bij mij dus ff ietsje anders want het totaal plaatje moet kloppen. Hoe kies ik mijn sportoutfit? Ik begin eigenlijk vaak met het topje dat ik aan wil die dag. Sportbh boeit niet zoveel want die zie je toch (meestal) niet, dus dat is makkelijk. En dan match ik eigenlijk de broek erbij die past qua kleur. Oké, top & broek check. Dan gaan we nog naar de schoenen want daar heb ik ook een hele collectie van. En dan draag ik vaak een vest of trui over mijn top heen. Die ook niet mag vloeken met de rest natuurlijk. Mijn god, nu ik er zo over nadenk besef ik me hoeveel moeite er gaat zitten in mijn sportoutfit-keuzeproces. Anyway, ik weet zeker dat ik niet de enige ben 😉

Ik geef jullie graag nog wat tips die jullie kunnen helpen bij het kiezen van de juiste sportkleding:

1) Kies de juiste stoffen

Ga voor sportkleding die ademt en zorgt voor een goede temperatuurregeling. Zweet moet namelijk goed worden afgevoerd. Synthetische sportkleding is hierbij heel goed geschikt! Puur katoen neemt namelijk zweet op. Kijk ook op de kaartjes of je de kleding gewoon mag wassen want sportkleding wordt vaak gewassen (mag ik toch hopen..). Kies dus liever een paar goede kledingstukken van kwaliteit in plaats van slechte kwaliteit.

2) Sieraden en normale horloges

Helemaal overbodig in een sportschool. Lekker thuis laten dus want zo kun je het ook niet kwijt raken! De klok hebben wij zelf wel bij Ten (Polar horloges reken ik hier niet mee natuurlijk) en die oorbellen zijn echt niet prettig als jij dalijk gaat lopen op de loopband. Ten slotte alleen maar zonde als jouw sieraden vies worden van al het zweet.

3) Draag laagjes

Neem altijd net als ik een vest of trui mee naar Ten. Je kunt deze dragen tijdens je warming-up en cooling-down. Oké als het 36 graden is misschien niet dan. Maar op deze manier kun je ervoor zorgen dat je tijdens de warming-up snel de goede lichaamstemperatuur bereikt en vat je na het sporten minder snel kou. Én het staat soms gewoon leuk bij je outfit haha J

4) Voel je goed

Eigenlijk het belangrijkste van al mijn tips: voel je goed in je gekozen outfit. Als jij niet houdt van strakke topjes en broeken dan draag je gewoon wat lossere. Je moet namelijk niet bezig zijn met hoe je eruit ziet als je aan het sporten bent.

Met deze tips kunnen jullie zeker wel vooruit. Toch moeite met het kiezen van je outfit? Neem eens een kijkje in onze kledingshop bij Ten, waar we super fijne kleding verkopen van Under Armour. Alsnog aan het twijfelen? Spreek dan gewoon mij of één van mijn collega’s aan voor advies!