Sporten is gezond, helpt je gewicht op peil te houden, verbetert je slaap en geeft je veel energie. Ondanks dat er vele voordelen zitten aan sporten is het zeker niet voor iedereen zo makkelijk om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl. Veel mensen missen de belangrijkste eigenschap die nodig is om te zorgen voor die gezondere leefstijl en dat is natuurlijk de motivatie!

Wat kun je er nu aan doen als jij niet gemotiveerd bent om nu die stap naar de sportschool te zetten: nou sporten met een maatje! Zoals bij veel dingen is ook sporten leuker om samen te doen, het zorgt niet alleen voor veel plezier, maar is ook écht effectief. In deze blog vertel ik je dan ook graag de vijf redenen waarom sporten met een sportmaatje leuker is.

1. Betere motivatie

Het belangrijkste ingrediënt voor een gezonde leefstijl is natuurlijk de motivatie. Je sportmaatje of workout buddy is waarschijnlijk net dat extra steuntje in de rug op de momenten dat jij het echt even nodig hebt. Voor de meeste is thuisblijven geen optie meer, aangezien er iemand anders is die op jou staat te wachten. Zorg er hierbij wel voor dat jouw sportmaatje net zo gemotiveerd is als jij, anders komt er waarschijnlijk weinig van het sporten terecht.

2. Sporten wordt hartstikke leuk

Alleen gaan sporten is voor velen zeer rustgevend. Je hebt een moment voor jezelf, even je hoofd legen en je focussen op jezelf. Toch is samen sporten zeer aangenaam. Het serieuze tintje aan het sporten zal verminderen en tussen de workouts kan er worden gepraat, gelachen en kunnen jullie elkaar motiveren om elkaar tot een hoger niveau te stimuleren.

3. Samen voor een doel gaan

Om in je eentje een doel te behalen en te blijven nastreven is voor de een nu net wat moeilijker dan voor de ander. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een sportmaatje juist stimuleert om je doel te behalen. Hoewel sociale druk over het algemeen als iets negatiefs wordt ervaren, zou een sportmaatje als positieve druk kunnen worden gezien. Tijdens het sporten kijk je naar andere om je heen, wil je jezelf verbeteren en samen met jouw maatje gaan jullie de uitdaging aan om zo goed mogelijk aan die gezondheid te gaan werken. Met een maatje daag je jezelf uit net iets meer te geven, net iets zwaarder te gaan in gewicht of net een stukje langer te rennen. Je zult zien dat je meer aankunt dan je had gedacht.

4. Iets nieuws proberen

Als je alleen sport doe je dat wat in jouw comfort zone ligt en wat jou leuk lijkt om te doen in het sporten. Wanneer je samen met een sportmaatje komt die misschien weer andere interesses heeft zoals een groepsles, waar jij eerst echt geen gehoor aan wilde geven, probeer je deze misschien toch sneller uit aangezien jouw maatje er zo enthousiast over wordt. Samen sporten levert dus ook nieuwe inzichten op.

5. Sociaal contact

Iedereen heeft het tegenwoordig druk met het werk, sporten en het gezin. Echt een momentje om te plannen met je sociale contacten schiet hier vaak het snelste bij in. Samen sporten zorgt ervoor dat jij ook weer eens wat tijd kan doorbrengen met degene die je niet zo vaak ziet, waarbij je ook nog lekker werkt aan je gezondheid. Naar mijn mening een echte win-winsituatie!

Heb jij de laatste tijd minder zin om die sporttas in te pakken en je sportschoenen aan te doen, omdat je misschien niet genoeg voldoening uit het sporten haalt of het moeilijk vindt om het sporten vol te houden? Zoek jezelf in of rondom de club een sportmaatje, zodat die gezonde leefstijl wordt behaald!

Wist je dat, je deze maand voor jou en je sportmaatje een gratis abonnement kunnen ontvangen op het buitenbad van Meerssen? Neem jij je sportmaatje mee naar onze club en wordt deze uiteindelijk lid, dan ontvangen jullie beide een gratis lidmaatschap voor het zwembad gelegen tegenover TEN! Zo kunnen jullie na een heerlijke workout nagenieten en afkoelen met een verfrissende duik!