Een obstacle run verschilt op alle mogelijke manieren van reguliere fitness. Geen vaste bewegingen of herhalingen, geen sets maken per spiergroep etc. Misschien dat ik het daarom ook zo leuk vind om deel te nemen aan deze evenementen. Een hele andere prikkel en ervaring voor je lichaam.

Voor mij persoonlijk is deze run helemaal een uitdaging, omdat ik, helaas, op dit moment nogal last heb van enkele blessures. Dat betekent echter niet, dat ik niet kan trainen voor deze run!

Training

In plaats van het uitoefenen van gecontroleerde bewegingen met bekende weerstanden, train ik nu veel meer met ‘explosieve kracht’. Denk hierbij aan plotselinge korte sprints (interval). De grote spiergroepen aanspreken, die gedurende de Caveman Run het meeste aanbod zullen komen, zoals de benen, rug en core. Veel van deze oefeningen komen terug in onze bootcamp trainingen. Echter, zoals altijd bij sport, ga niet té ver. Luister goed naar je eigen lichaam en weet van jezelf wat je wel en ook niet aan kunt.

Uitdagend

Los daarvan, weet ik zeer goed hoe leuk het is om met meerdere mensen (als team) een sportprestatie neer te zetten. De sfeer die hangt bij een evenement als de Caveman run, zorgt voor zoveel energie dat het (bijna) vanzelf gaat.
Misschien merken jullie ook, bij het deelnemen aan een groepsles dat je meestal net IETS meer je best doet dan wanneer je de training alleen zou volbrengen.

Geen dagelijkse kost

De Caveman Run is geen wedstrijd om als eerste over de finish te komen, als eerste de modderheuvel op te kruipen of met de meest atletische sprongen over een obstakel te springen. Nee, het gaat vooral om het samen plezier hebben met iets, dat je normaal gesproken, niet dagelijks doet.

Met dit in gedachten, worden de voorbereidingen alleen maar nóg leuker.  Dit is een dag waar echt wordt gelachen. Dus of je nu hier en daar een pijntje hebt en niet direct over de conditie van Usain Bolt beschikt, dat maakt allemaal niet uit. Het gaat tenslotte nog steeds om het hebben van plezier!

Wil jij ook helemaal fit aan de start van de Caveman Run staan? Probeer dan onze Bootcamp trainingen (gratis) uit! Klik hier je om aan te melden.