Bonjour! Herinneren jullie nog mijn Sportvasten uit september 2017? Het is weer zover: ik test weer iets bij TEN. Dit keer geen kuur gericht op vetverbranding.. nee, we hebben iets nieuws: de Vegan Detox Boost.

Oké en waarom doe ik dit?

  1. Ik ben een nieuwsgierig aagje en wil graag alles proberen
  2. Ik wil ervaren en weten wat ik jullie kan aanbieden
  3. Ik ben heel benieuwd wat ik ga merken van deze kuur

Wat is de Vegan Detox Boost?

Het is een 10-daagse detox kuur waarbij je je lichaam effectief ontgift. Bij deze kuur eet je veel vaste plantaardige voeding in combinatie met voldoende beweging en voedingssupplementen. Resultaten van de kuur kunnen zijn: meer energie, een slanker/fitter lichaam en een mooiere huid.

Voorbereiding

Als je wilt starten met de detoxkuur maak je een afspraak met onze coach Leanne. Zij geeft je alle informatie en de startmeting vindt plaats. De boodschappen is iets waar je over na moet denken; bij deze kuur wordt geadviseerd om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken. Deze bevatten minder gifstoffen.

Maandag 13-8-18
Dag 0 – ‘De snoepwinkel, maar dan anders’

Na lang dubben hakten Pim en ik de knoop door om deze week tóch te beginnen met de detoxkuur. “En Charlemagne festijn dan?” Ja joehoe, als we zo gaan redeneren kunnen we de kuur nooit doen. LET’S DO THIS!

We besluiten om op maandag boodschappen te doen en dinsdag te beginnen met de kuur. Stuiterend zitten we in de auto op weg naar de winkel, we zijn allebei super excited. Net twee kindjes onderweg naar de snoepwinkel, maar dan anders. Pim heeft uitgeschreven wat we precies nodig hebben qua boodschappen (tip: reken dit uit voor de hele kuur, zodat je alles al in 1x kunt halen en niet hoeft te hoofdrekenen in de winkel). Onze gevulde band bij de kassa was een ontploffing van groentes, fruit en nog veel meer.

Vanavond eten we, alvast op voorbereiding op de kuur, een verantwoorde maaltijd: een visje met groentes.

Dinsdag 14-8-18
Dag 1 – ‘Dit is echt het tegenovergestelde van sportvasten!’ (ik testte ook sportvasten, mijn ervaring daarover lees je hier).

YES daar gaan we dan! Dag 1 van de detox kuur en ik word al wakker met honger. Jammer voor mij, ik moet toch echt wachten met mijn ontbijt. Waarom? Alle voeding van die dag moet binnen een bepaalde tijd gegeten zijn. Ontbijt je dus vroeg dan moet je ook al vroeg avondeten.. Oké ff wachten dan maar. 😉
Ik krijg flashbacks bij het zien van de keukenweegschaal op het aanrecht, net zoals bij het Sportvasten wordt alles afgewogen. Al snel merk ik dat ik veel meer moet eten dan toen: fjieuw..

Zo veel zelfs dat ik het ‘zwaar’ krijg tijdens de lunch: ik krijg het met moeite op, zoveel is het. “Dit is echt het tegenovergestelde van sportvasten!” denk ik op dat moment. Ook het avondeten is een royale maaltijd en onze buikjes zijn voldaan.

Tijdens mijn Sportvasten kuur kreeg ik alles behalve een frisse adem (door de ketonen). Toch ben ik nieuwsgierig of ik tijdens deze ontgiftingskuur een aangenamere adem blijf houden.. Een kauwgom of pepermuntje past niet binnen deze kuur.

Dag 1 overleefd, zonder klachten. Ik klop even op hout terwijl ik dit typ er komen nog 9 volle dagen aan. De hoofdpijnklachten die sommigen hebben, had ik vandaag niet. Thank god I’m not a coffee addict.