De Vegan Detox Boost duurt 10 dagen en het laatste vervolg op ‘Testing Tessa’ lees je in deze blog! Benieuwd naar de eerste dagen van de Detox Boost en waarom Tessa het doet? Dat lees je hier

Dinsdag 21-8-2018

Dag 8 – ‘It’s all-in the mind!’
Een hele goede (late) morgen. Vandaag heb ik eens doordeweeks een dag vrij. Pim vertrekt om 6:15uur en ik draai me nog een keer om. Had ik blijkbaar nodig want rond 9:00 uur word ik opnieuw wakker. Heel benieuwd hoe me vandaag afgaat aangezien ik nu ander soort afleiding ga hebben zonder werk gok ik.

Het gaat me aardig goed af vandaag. Rond 10:00uur eet ik mijn ontbijtje heeel rustig op, mijne favo moment van de dag. En rond 13:00uur spreek ik met een vriendin af om in de stad te gaan slenteren. Zij haalt een wrap, ik kijk stiekem even hoe goed deze wrap eruit ziet en denk dan: “hmm nee ik heb net lunch gehad dus honger heb ik niet”. It’s all in the mind!

’s Avonds vertrekken we naar Genzon om op de kleine neefjes van Pim te passen. Vandaag gooien we lekker veel knoflook in de pan, lekker sjtinken maar o zo lekker!! Nog even iets wat mij opvalt: ik heb iedere avond sugar cravings tussen 20:00 en 21:00, dan heb ik zoveel zin in chocolade bij mijn thee. Tony Chocolonely caramel zeezout als het kan. Is dit nou omdat ik nu 10 dagen niks ‘mag’ of heb ik deze sugar cravings gewoon altijd al gehad? I don’t know…

Woensdag 22-8-18

Dag 9 – ‘Het denkvermogen van een visstick.’
Vandaag stap ik eens op de weegschaal bij TEN, puur naar het gewicht ben ik nieuwsgierig. Ik begon op 60,8kg. Vanochtend weeg ik 59,1kg. Holy canoly zo weinig heb ik in jaren al niet meer gewogen. Ik besluit om voor mijn werk te gaan fietsen en te Egym’en. Dit gaat eigenlijk wel lekker. Behalve mijn bovenlichaam, die wilt niet om een of andere reden. Schouders, armen en rug voelen vandaag een beetje als pudding.

7:45uur staan we met een groep van 6 man klaar om het zwembad terrein om te toveren tot een sportdag walhalla. We mogen vandaag de sportdag organiseren voor basisschool Franciscus: lees ongeveer 300 hyper de pieper stuiterbal kinderen. Superleuke dag voor de kids maar ook voor ons. Iedereen gaat rond 12:30uur moe en voldaan richting huis.

Eenmaal bij TEN aangekomen loop ik Auktje tegen het lijf, ook bezig met de detoxkuur en ook toevallig op dag 9 vandaag:
– “Hoe gaatie bij jou Auktje?”

“Goed! Ik heb alleen een groep kinderen naar huis gestuurd terwijl ze gewoon nog les hadden. Mijn focus is een groot drama, ik moet alles opschrijven en ik ben er echt niet bij met mijn hoofd.”

– “Nou, zo voelen Pim en ik ons ook af en toe! Een beetje het denkvermogen van een visstick hahaha.”

“Gelukkig ben ik dus niet de enige die dat ervaart!!”

Bij het avondeten kiezen we vandaag voor tempeh in plaats van tofu. ZO LEKKER! Wij zijn allebei fan van tempeh. (zie foto) ’s Avonds een theetje voor het slapen gaan is inmiddels ook een ritueel geworden en vandaag géén tony-chocolonely cravings ;-).

Donderdag 23-8-18

Dag 10 – ‘Paniek om de nootjes.’
En toen zaten we alweer op de laatste dag! Die 10 dagen zijn echt voorbij gevlogen joh.
Het havermout ontbijt is altijd mijn favoriet geweest, niet alleen tijdens de detoxkuur. Zo walgt de ene van de pap-textuur, zo geniet ik er van ;-). Havermout vind ik niet alleen lekker, het vult ook altijd zo goed. En laat ik nou altijd honger hebben in de ochtend..

Vandaag mogen we als enige dag geen lunch: hiermee stimuleer je de lever extra om gifstoffen uit te scheiden. Wat we wel mogen zijn de nootjes (haaaalleluja!). Het maakt dus ook niet uit of je deze snack in een keer opeet of verdeelt in bijvoorbeeld twee porties over de middag. Nou: vandaag zijn de nootjes mijn enige ‘lunch’ dus mooi verdelen die handel. Om 12:30uur rommelt mijn maag en eet ik de eerste helft. Rond 15:30uur begint mijn maag zich weer te melden.. MAAR ZIJN DE NOOTJES WEG?! Oké huh word ik nou gek of heeft iemand mijn nootjes gepikt bij Ten? Maikel? “Nope.” Frans? “Nee hoor.” Pim? “Uhm.. volgens mij niet. Of toch wel? Wauw ik weet het niet meer, misschien heb ik je nootjes opgegeten.” Wat blijkt: ook Pim zijn geheugen is nog altijd aangetast en heeft per ongeluk mijn 2e portie nootjes opgepeuzeld zonder na te denken. Geen paniek want ik kon natuurlijk van zijn eigen stash mee-eten. Problem solved. (Ook al begin je te twijfelen aan jezelf, heb ik nou net dat hele zakje opgegeten? Nee toch?)

We sluiten de kuur af met, again, loads of veggies en tempeh! Yummy in our tummy.

Conclusie

Nu komt natuurlijk de hamvraag: wat heb ik allemaal gemerkt tijdens deze 10-daagse detox kuur?
Ten eerste viel ik in totaal precies 2kg af na 10 dagen en had ik het idee dat mijn huid zich strakker trok. Minder last van eventuele kuiltjes in mijn huid, dus ook al heb ik van mezelf een zeer gave huid: ook daar zag ik resultaat. Nog een opvallend iets is dat ik mijn spiermassa behield deze 10 dagen: spiermassa ging bij mij omlaag bij het Sportvasten. Met mijn visceraal vet ging ik nu van 52,4 naar 40,3.

Ten tweede moest ik elke dag bi-zar veel naar het toilet. Natuurlijk omdat je super veel moet drinken tijdens deze kuur, maar ik denk ook omdat je lichaam toch via een bepaalde weg (ik geef verder geen details) de gifstoffen kwijt moet raken. De kleur van dit ‘afval’ was ook felgroen, oke sorry toch even een detail dus.

Ten derde was mijn geheugen, maar ook dat van Pim echt bizar slecht. We voelden ons twee warrige oude mensen die er niet bij waren met hun hoofd. Niet echt handig tijdens het werk, maar het heeft ons niet belemmerd.. Het zorgde meer voor hilarische momenten (hè Auktje?).

Ten slotte, lichamelijk voel ik me fit na deze 10 dagen. Zo kon ik een maand geleden echt hoofdpijn krijgen na een wijntje (of 2) en hier heb ik nu geen last meer van. Alsof mijn lichaam sneller kan herstellen, zo voelt het ook echt.

Al met al ben ik super tevreden over deze kuur en zou ik het dus ook aan iedereen aanraden. Why? Omdat ik denk dat het voor iedereen goed is om minimaal 1 keer per jaar een ‘reset’ te doen voor je lichaam. Even ontgiften van alle zjwik die we binnen krijgen kan geen kwaad. Heb je vragen over de Vegan Detoxkuur of ben je gewoon nieuwsgierig? Spreek me gerust aan bij Ten!