De Vegan Detox Boost duurt 10 dagen en het vervolg op ‘Testing Tessa’ lees je hier! Benieuwd naar de eerste dag van de Detox Boost en waarom Tessa het doet? Dat lees je hier!

Woensdag 15-8-18

Dag 2 – ‘Ik voel me eigenlijk kiplekker’

*tril tril* 5:45uur en mijn wekker gaat. Het hongergevoel dat ik gister had voor het naar bed gaan is opeens verdwenen. Ik voel me eigenlijk kiplekker wanneer ik opsta en merk dat ik, maar Pim ook, heel vast heb geslapen. We pakken onze tas in, nemen onze mega tas boodschappen mee en vertrekken naar TEN voor onze ochtendtraining. Ik besluit te beginnen met een warming-up op de fiets en ga daarna over naar de Egym. Zo heb ik conditie en kracht getraind en belangrijker nog: goed gezweet. Alle gifstoffen die je namelijk nu uit je lichaam trekt moeten wel via een bepaalde weg je lichaam uit kunnen en dus moet je tijdens je kuur zoveel mogelijk zweten.

Om nóg meer te kunnen zweten gaan we eind van de middag lekker puffen in de sauna van Frans & Leanne. Niet voor het een of het ander maar ik ben gewoon geen sauna mens. Na 10 minuten heb ik het vaak gehad terwijl Pim er uren in kan blijven zitten. Toch merk ik dat zweten goed doet en ook zorgt voor een ontspanning van je lichaam dus blijf ik ietsje langer zitten dan normaal. Pfjoew… hotty totty. Je zou toch zeggen dat zo’n indo meisje als ik uren in de hitte kan zitten, gek genoeg in de zon wel maar in sauna’s niet dus. Al met al is vandaag goed verlopen: lekker getraind, veeeel gegeten en veel gezweet :-).

Donderdag 16-8-18

Dag 3 – ‘Blend it baby’

Good morning! We beginnen de dag met een smoothie. Wat ik zelf heel fijn vind aan deze kuur is dat je verschillende opties krijgt waaruit je kan kiezen: dus verschillende soorten groeten en fruit. Zo houden we het lekker gevarieerd en zo hou je het naar mijn mening ook vol. Het ontbijt tijdens deze kuur is voor mij geen struikelblok: ik vind het lekker zelfs en heb ook flinke trek in de ochtend. Het enige wat ik zelf minder vind zijn de Greens: het supplement drankje dat elke ochtend genuttigd moet worden: een hele verzameling van gevriesdroogde groenten en fruit, pro biotica en essentiële vitaminen en mineralen om te zorgen dat je gaat ontgiften. Misschien moet ik wennen aan de smaak? Hmm i don’t know.

Vanavond geef ik de pilates les en ik krijg weer even een flashback momentje naar vorig jaar tijdens Sportvasten toen ik mega duizelig werd tijdens de pilates les. Vol nieuwsgierigheid ga ik dan ook mijn les in, benieuwd hoe het dit keer zal gaan. Buiten de muziek die schijnbaar op vertraagd stond en waardoor we ontzettende lachkicks kregen, nergens last van! Whoop whoop! Wel merk ik op het einde van een lange dag werken dat ik erg kan verlangen naar het neerploffen op ons bedje. En dat ga ik nu dus ook lekker doen, truste!

Vrijdag 17-8-18

Dag 4 – ‘Niks preuven op het Charlemagne festijn’

It’s a sunny day, potverdikkie wat krijg ik goede zin van dit mooie weer de afgelopen periode. Kan ik zeker aan wennen. Ik geloof dat iedereen er goede zin en motivatie van krijgt, want vandaag ontploft het bij TEN! Wauw wat een superdrukke maar wel leuke ochtend. Heel grappig om te zien hoe het weer invloed heeft op de mood van iedereen.

Vlak voor mijn Balance les peuzel ik (rustig) mijn ontbijt op in de keuken, want Leanne zei dat je hier rustig voor moet gaan zitten en ook echt van moet genieten. Jep, busted.. ik eet normaal gesproken veel te gehaast of even tussen door snel. Eten moet altijd even een moment zijn voor jezelf, ook ter ontspanning en nu merk ik pas het verschil. Wanneer je rustig eet proef je veel meer smaken en heb je ook niet in een keer dat volle gevoel. Goed leermomentje dus. Ook de Balance les was lekker druk 😀 en ging prima. Dus qua sportprestatie merk ik weinig verschil. Het enige wat ik merk tijdens de kuur is als ik intensief cardio ga doen op bijvoorbeeld de loopband. Dit moet ik niet te lang en te hard doen want dan word ik wat duizelig.

’s Middags vertrekken we richting Charlemagne Festijn waar we staan met een TEN stand voor the Food Label. Hahaha jep, goede timing deze kuur I know, maar goed eens kijken hoe sterk we zijn. Wij mogen niks preuven op dit Charlemagne Festijn! Verbazingwekkend gaat het Pim en mij goed af, al hebben we het soms zwaar als we boven de pizza met coppa en truffel hangen. Op het einde besluit ik een verse gember thee te halen om even iets anders te kunnen drinken dan water. En tegen 00:00uur vertrekken we richting huis: toch wel moe van deze lange intensieve dag. Night night!