Hoe je gezond afvalt? Daar weten wij alles vanaf! Heb je al veel pogingen ondernomen (lees: boekenkasten vol met dieetboeken) en wil je gegarandeerd resultaat behalen? Lees dan snel verder!

1. Zet jezelf op nummer één

Gezonder leven begint met allereerst tijd voor jezelf vrij maken, jezelf de moeite waard vinden om dit te doen en jezelf deze tijd 100% te gunnen. Het hoeft niet te betekenen dat je daarvoor 5 keer in de week in de sportschool moet hangen, daarvoor verwijzen we graag naar punt 2: laat je adviseren door deskundigen!

Jezelf op één zetten, voor jezelf zorgen, betekent ook dat je jezelf eens een schop onder je kont moet geven als je liever op de bank ploft met een zak chips.

Kom in de actie modus dus!

2. Laat je door deskundigen adviseren

Ten lifestyle meerssenBen je klaar met het gejojo? Eindelijk de kilo’s eraf en zodra je stopt heb je weer een paar kilo’s als bonus erbij? Afvallen, aankomen en sporten, het lijkt allemaal zo simpel, maar dat is het niet. Als dat zo zou zijn dan zou iedereen het kunnen. Een gezond voedingspatroon daar komt nog zoveel meer bij kijken:

Broccoli is gezond en chips niet, dat hoeven we niemand te vertellen. Afvallen is zoveel meer dan alleen maar broccoli eten en geen chips. Hoe ziet je voedingspatroon eruit? Hoeveel zou je moeten eten, eet je teveel of misschien wel te weinig? Hoe zit het met de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten? Hoe werkt de stofwisseling? Wat zegt het gewicht, vetpercentage en spiermassa? Wat kun je nou het beste doen veel radio of krachttraining? Hoe begin je met daarmee? En hoe kun je makkelijk een etiket lezen en beoordelen of iets oké is? En niet te vergeten natuurlijk het stukje gedrag, alles begint met bewustwording. Waarom doe je wat je doet? Hoe kun je vaste gewoontes en patronen op een prettige positieve manier doorbreken? Wat doe je op feestjes en verjaardagen? En natuurlijk ook: hoe kun je toch genieten?

Stop met het aanrommelen en ga opzoek naar een deskundig iemand die jou kan adviseren. Iemand die weet waar hij het over heeft en optimaal kan adviseren naar jouw specifieke situatie!

Onze cursussen: onze Fit & Slank cursussen worden gegeven door gediplomeerde gewichtsconsulentes. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

3. Niet inzetten op alleen maar sporten of alleen voeding

Voeding bepaalt voor 70-80% ons resultaat. Stel, het is je doel om af te vallen. Om dit doel te bereiken pas je je voedingspatroon zodanig aan dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Je lichaam bouwt tekorten op waardoor je mogelijk verschillende gezondheidsklachten in de hand werkt. Niet echt wat je noemt gezond toch?

Je lijf moet nog lang mee. Sterker nog, je lichaam moet je de rest van je leven ondersteunen. Als je bedenkt wat je écht belangrijk vindt in het leven, dan is dat lang leven en lang gezond blijven.

  1. Wanneer je snel wilt afvallen kies je voor een voedingspatroon met weinig calorieën.
  2. Wanneer je lang en gezond wilt leven, dan zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk goede voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten) binnenkrijgt, dat je gifstoffen vermijdt, minder vlees eet en vaker kiest voor biologisch, dat je suiker uit je leven schrapt. Je zorgt ervoor dat je schoon en natuurlijk eet, dat je fabrieksvoedsel links laat liggen, dat je skeptisch kijkt naar alle mooie reclames en dat je luistert naar de signalen van je lichaam.

Afvallen is een trucje. Lang gezond blijven is een levensstijl. Een beperkt doel geeft je een beperkt resultaat: een slanker lichaam dat in de war is. Een breed doel geeft je een breed resultaat: meer energie, een hogere weerstand, gezondere stofwisseling, meer bescherming tegen kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en ga zo maar door.

Een gezond lichaam is in balans. En er bestaat hierbij één groot voordeel: een gezond lichaam schudt overtollige kilo’s vanzelf van zich af!

Automatisch afvallen en ontzettend gezond worden

Precies, dat betekent dat je je korte termijn doel kunt behalen door rekening te houden met de verre toekomst. Later minder kans op kanker, nu een slank lichaam én meer energie. Je kunt werken aan het verhogen van je gezondheid en moeiteloos vet verliezen als wenselijk bijproduct! Wil je weten hoe je je lichaam in balans kunt brengen? Hieronder vind je zes artikelen boordevol geweldige tips!

Wil jij ook deskundig advies en geheel vrijblijvend TEN een keertje uitproberen? Dat kan! Je kunt TEN namelijk geheel gratis voor één week uitproberen, klik hier om je daarvoor aan te melden.