Wanneer mij uit interesse gevraagd wordt wat ik precies doe als beroep, is mijn antwoord vaak ‘’Ik ben sportinstructeur’’. Zelf vind ik niet dat ik alleen sportinstructeur ben, ik ben veel meer dan dat. Naar mijn mening kun je mijn werk niet vergelijken met iemand die gewoon in de fitness werkt. Dit heeft met name te maken met de manier waarop wij werken en doelgroep die bij ons sport.

Ja, het klopt dat ik in een lifestyle centrum werk. Maar wat doen wij eigenlijk bij TEN? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik bij meerdere ‘normale’ fitnessclubs gewerkt heb, meerde sportactiviteiten heb begeleid en zelfs ook nog eens zelf sport bij een ander ‘normaal’ fitnesscentrum. Nergens zie ik terug wat wij onze leden bieden. Nergens zie ik een  sportschool die zoveel faciliteiten en middelen heeft om de verbanden van het lichaam zodanig kan analyseren en dat dit dan ook daadwerkelijk wordt  toegepast op een training als bij TEN. Personen met een blessure kunnen toch sporten zonder pijn te hebben. Ik gebruik bewust het woord ‘normaal’, omdat TEN, bij lange na, geen normaal fitness/lifestyle centrum is. Mijn collega kon dit heel mooi omschrijven als “wij zijn/dichten het gat tussen de fitness en de fysiotherapie”

Het startpunt is vaak een drempel

Het overgrote deel van de mensen die bij ons lid worden, komen bij ons met een vraag, een doel en heel vaak een probleem in de vorm van een blessure. Vooral een blessure is vaak de drempel, die zo hoog is geworden, dat men denkt niet meer in staat te zijn om te sporten. Vandaar dat ik dit artikel ook schrijf, voornamelijk voor de mensen die deze spreekwoordelijke drempel herkennen.

Persoonlijke begeleiding

Doordat wij mensen intensief en persoonlijk begeleiden, vinden we altijd wel een manier om iedereen op een gepaste en zorgvuldige manier te kunnen laten trainen. Of je nou een nieuwe heup, knie, voet of enkel hebt, we vinden altijd mogelijkheden. Kan niet bestaat niet. Mede dankzij de betrokkenheid en vooral de wil om mensen weer op te zien bloeien, weten we in 9 van de 10 gevallen altijd een oplossing te vinden voor jouw probleem.

Groepslessen

Naast de medische kant, hebben we ook een andere kant, die steeds meer in trek komt. Voor de wat belastbaardere leden hebben wij intensieve groepslessen, waar eenieder steeds weer zijn ei in kwijt kan. Dit maakt het werk voor mij super afwisselend en kom ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk, want ook ik kan mijn ei erin kwijt en ga daardoor iedere dag weer met een voldaan gevoel naar huis. Het helpen van mensen, daar krijg ik energie van, daarom hou ik van mijn werk ?.