Yes! Het is weer zover, ik mag weer! Lekker een uurtje spinning geven en ik heb er zin in! Gisteren een heerlijk muzieklijstje gemaakt op Spotify. Daar gaan we zo meteen eens even lekker op tekeer op de spinningfiets! Voor me zit de groep klaar, vol verwachting…

‘Hebben jullie allemaal een broodje sambal als ontbijt gehad?’, vraag ik. De groep kijkt me afwisselend met uitdaging, plezier en met een ‘oh oh-gezicht’ aan. De muziek begint……..het wordt snel stil en de deelnemers trappen de benen los. Langzaam bouwen we het niveau op en na 10 minuten beginnen de eerste intervallen. Wat vind ik het toch fascinerend om te zien hoe gedreven de deelnemers varierend van 25 tot 70 jaar in hun training op gaan. Het wordt steeds een beetje zwaarder. Dikke zweetdruppels vallen op de grond, ademhalingen gaan sneller en ik zie de groep hard werken en genieten van hun training.

Motivatie

Door hen te motiveren, hun kracht en energie te laten voelen en te verdwijnen in de muziek sleep ik hen de les door. Zelf doe ik ook mee en een korte blik in de spiegel, waarin ik een rood hoofd zie, vertelt me dat ik ook heel erg mijn best doe…. Klimmen, joggen, sprinten, vasthouden, jumpen en door de weerstand heen breken! Allemaal op een spinningfiets. Op het ritme, de beat van opzwepende muziek. Niet opgeven! We gaan iets dieper, we gaan tot het uiterste, de top, de climax in de muziek…….. om dan vervolgens weer af te bouwen en tot ontspanning te komen op hele rustige pianomuziek. Tevreden gezichten…. trots op zichzelf dat ze er weer waren. Trots dat ze er alles uit hebben gehaald voor zichzelf. En blij dat het weer voorbij is…..!

Commitment aan jezelf

Deze training is weer voor de volgende training, we stoppen niet met trainen! Dit is een commitment aan ons zelf en het werkt! Zelf ben ik ook voldaan van het geven van deze les. Zo wil ik er nog wel 100 geven. Spinning, het verveelt nooit! Wanneer ga jij er voor? Spinning is op dinsdag om 20:30 en op zaterdag omĀ 10:30 uur.