Mijn naam is Marianne van Raalte (68 jaar). Sinds januari 2017 sport ik bij Ten the Lifestyle Company in Meerssen. Een aantal jaar geleden waren mijn partner en ik er klaar mee. We moesten weer gaan sporten! Wat we wilden doen wisten we nog niet, wandelen en fietsen deden we al. Maar de echte conditie bleef achter wegen.  

Via via hadden we gehoord over Ten The Lifestyle Company. We maakten een afspraak voor een kennismaking. We bespraken onze doelstellingen, persoonlijke wensen, lichamelijke klachten en blessures. Nadat mijn partner zich verdiept had in de mogelijkheden, was de keuze snel gemaakt. Wij hadden er vertrouwen in en gingen sporten bij Ten in Meerssen!

Waarom we begonnen

Ik wilde aan mijn gezondheid werken doordat er ineens darmkanker werd geconstateerd en ik een operatie moest ondergaan. Waar ik met veel geluk en zonder medisch vervolg goed doorheen ben gekomen. Alleen is mijn sportieve kant toen op een laag pitje komen te staan. Ik had geen zin en geen energie meer. De energie die ik had ging volledig naar mijn gezin en mijn werk, kortom de drempel om dan nog te gaan sporten werd steeds hoger. We waren weer op weg, de lol van het sporten kwam weer terug in ons leven. Op advies van een van de sportbegeleiders zijn wij met ons op maat gemaakte Milon programma gestart. Dat was zeker de eerste keren een behoorlijk gevecht met mezelf en afzien op alle fronten. Niet getreurd, want gelukkig was er de persoonlijke begeleiding. Buiten dat ze mij coachten, aanmoedigden en ondersteuning gaven waar nodig.  

Samen sporten

Voor mij is het belangrijk om samen met mijn partner te kunnen gaan sporten met daarbij ieder zijn eigen training en doelstelling. Onze conditie verbeterde en we voelen ons nog steeds goed. Het meest merkbare was bij onze eerstvolgende skivakantie. We hadden een betere conditie en totaal geen spierpijn! Naast de Milon wisselen we af met de E-gym. Twee diverse manieren van trainen die wij goed kunnen combineren met onze eigen afzonderlijke doelen. Tussentijds hebben we onze weeg- en meetmoment met de daarbij behorende evaluaties onder begeleiding van de sportadviseur. 

Ommezwaai

Voor mij persoonlijk was er nóg een ommezwaai nodig. Mijn ademhaling. Ik was niet ontspannen bezig en luisterde niet goed naar de signalen van mijn lichaam en geest. ‘Ga een iets anders doen Marianne, bijvoorbeeld pilates. Aanvullend ga je naar yoga. Als laatste, concentreer je eens helemaal op jezelf’, werd mij geadviseerd. Jeetje wat heb ik daar aan moeten wennen. De rust en concentratie. Dan ook nog ‘gewoon’ bewust en rustig blijven ademhalen. Om maar te zwijgen over de meditatie, luisteren naar wat je voelt en wat het met je doet. Maar al gauw voelde ik dat het beter ging en het enthousiasme om door te gaan was groot. Ik hoefde mij zeker niet te schamen als ik niet alles kon uitvoeren wat er gevraagd werd. Het belangrijkste, als ik maar het beste uit mijzelf haalde en er ook plezier aan beleefde. Resultaat was dus verzekerd. 

Door mijn enthousiasme en goede resultaten bracht ik ook mijn partner mee naar de groepslessen. We zijn er allebei lichamelijk behoorlijk op vooruit gegaan. Bewegen gaat makkelijker en beter. We corrigeren ons lichaam en gaan bewuster met onze ademhaling om.

Conclusie

Er is maar één conclusie: Wij hebben de goede keuze gemaakt om bij Ten Meerssen te gaan sporten. Groepslessen en de op maat gemaakte persoonlijke begeleiding wordt gegeven door enthousiaste vakbekwame sportadviseurs. 

Wat voor ons heel belangrijk is, dat er goed wordt uitgelegd waar wij op moeten letten, we worden daar waar nodig gecorrigeerd en er zijn evaluatie momenten met de daarbij behorende adviezen. Ten slotte, ondanks mijn leeftijd ben ik heel blij dat ik deze stap heb gemaakt want mijn lichaam en geest komen steeds beter in balans.