Motivatie komt en gaat in fases. De ene week zit je lekker in je flow en de andere week lijk je wel een totaal ander mens. Wie zei daar het woord motivatie? Wie ik? Frustrerend kan het zijn! (I know!) Hoe zorg je ervoor dat je de motivatie vast blijft houden?

Kies een sportief doel!

Waarom wil je sporten? Wat wil je veranderen? Waar streef je naar? Waarom wil je fitter zijn, je conditie verbeteren of afvallen? De waarom achter de waarom zullen we maar zeggen ;). Alleen voor de kilo’s op de weegschaal? Of om een maatje kleiner in je kleding? Voor sommige zijn deze doelen niet motiverend genoeg. Een sportiefdoel kan daarbij helpen. Het is een stip aan de horizon die uitdagend genoeg is en een hoge leuk factor heeft. Iets waar je zin in hebt en plezier aan beleefd. De voordelen van een sportief doel

  1. Je krijgt focus. Je werkt naar een doel toe en dat doe je volgens een plan. Door je stip aan de horizon lijkt de vrijheid – ‘het komt morgen wel’ – eraf en dat motiveert.
  2. Eigenlijk een beetje hetzelfde als punt 1: je creƫert urgentie. Want dat doel is gepland. Die stip die staat, daar kun je niet meer om heen. Het enige wat je nog kunt doen is keihard aan de bak gaan.
  3. Je maakt een plan dat je gaat helpen om naar dat doel toe te werken. Dit kan een plan zijn op het gebied van training, voeding, slaap, ontspanning, boodschappen etc.
  4. Plannen bieden structuur. Je weet wat je te doen staat, waar je moet beginnen. Anderzijds kan het ook overweldigend zijn, zeker als je het gevoel hebt dat je heel je leven moet omgooien. Daarom hebben wij iedere zesde training een evaluatie, zodat we samen kunnen bekijken of je op de goede weg bent.
  5. Door een doel te kiezen ga je tijd vrij maken die je anders aan andere dingen zou besteden.
  6. Je hoeft geen 10 ballen meer hoog te houden. Je weet waar je naar toe werkt en wat je daarvoor wilt doen of laten. En dit kan rust geven.

Houd jij van een uitdaging? Welk sportief doel ga jij jezelf stellen? Mee doen aan een obstacle run? Alpe d’Huez beklimmen? Maastrichts Mooiste mee lopen? Deelnemen aan Red Bull 400? Marathon van New York? Klimmen in de Ardennen? Op wintersport? Let us know wat jouw sportieve doel is en wij gaan je daarbij coachen!