Ger van Elmpt (40): Sinds 2017 sport ik bij Ten the Lifestyle Company in Meerssen. Samen met een vriendin was ik opzoek naar een sportschool, zodat we samen konden beginnen. Qua locatie was Meerssen het handigst en zij was al bekend met de Milon cirkel. Mij leek het ook interessant en de club sprak me erg aan. Vroeger kwam ik namelijk nooit verder in mijn training voor mijn gevoel en bij TEN kreeg je om de 6 keer een meetmoment én evaluaties tussendoor.

Waarom ik iets wilde gaan doen aan mijn gezondheid? Ik was veel te zwaar voor mijn leeftijd. Ik ben nu 40 jaar en dan begin je te merken dat dingen niet meer zo makkelijk gaan. Je voelt jezelf echt oud. Maar ik ben nog lang niet toe aan mezelf oud voelen!

Ik begon met alleen de training op de Milon cirkel en vanaf mei 2018 begon ik met de Fit & Slank cursus ‘in 8 weken’. Na de zomer deed ik de vervolgcursus ‘In evenwicht’ en sindsdien ben ik in totaal 29kg afgevallen.

De cursus Fit & Slank werkte voor mij echt als stok achter de deur: niet alleen door de verschillende handvaten maar ook door het weegmoment elke week. De combinatie met het trainen en de begeleiding hierin werkt super. Dit motiveert weer om gewoon door te bouwen in je training. En ook dit geeft vertrouwen in dat je goed bezig bent!

30% van je gewicht afvallen is nogal wat en dat is overduidelijk mijn succes. Je conditie gaat vooruit, je krijgt meer bewegingsvrijheid: vooral op vakantie was dit duidelijk merkbaar. Ik ben absoluut geen loper, maar hoe snel ik bergen op en af liep was echt ongelofelijk!

Daarnaast speel ik bij de harmonie in de fanfare en als we over straat lopen en spelen is dat ontzettend vermoeiend. De eerste carnaval sinds ik bij TEN sport merkte ik al dat dit makkelijker ging en toen was ik nog niet eens afgevallen. Ik verwacht komende carnaval dat dit peanuts gaat zijn voor mij nu ik 29 kilo minder meesleep.

Ook kleding passen gaat me veel gemakkelijker af nu. Opeens kan ik kleinere maten aan, waarvan ik me niet kan herinneren hoelang geleden ik daarin paste. Dat geeft zo’n kick! Iets wat goed past was ik vroeger nooit mee bezig. Elke keer dat ik zo’n succesverhaal las deed het me ook vrij weinig. Maar toen het mezelf overkwam voelde ik mijn eigen vooruitgang en dat betekent super veel voor mij. Voor mijn gevoel ben ik er nog niet helemaal: ik zou nog wat kilo’s willen afvallen dus waar een wil is, is een weg.

Ik zie TEN als een ontspannen sportschool: het is namelijk makkelijk om hier te trainen door de systemen en dit is geen hogere wiskunde. Ook voel ik me hier op mijn gemak, ik kom namelijk niet om bekeken te worden: ik kom voor mezelf. Deze sfeer hangt er ook: je sport voor jezelf en jouw gezondheid, ieder met zijn eigen doel of verhaal.