Beste lezers in mijn vorige blogs heb ik het regelmatig gehad over het hebben van weinig energie, niet lekker in je vel zitten en stress. Dit komt omdat dit veel voorkomende topics zijn die voor iedereen wel herkenbaar zijn.

In September heb ik een cursus gevolgd over het behandelen van de energiebanen in het lichaam. In deze cursus werd ook aandacht besteed aan hoe je jezelf zou kunnen behandelen waardoor je makkelijker met bovengenoemde symptomen om kunt gaan. In deze blog vertel ik meer over hoe je jezelf kunt behandelen.

Door het drukke leven, dat we allemaal leiden, vergeten we vaak om ook tijd voor onszelf te nemen. Iedere dag een momentje voor jezelf nemen helpt mee aan een goede gezondheid. Jij bent immers erg belangrijk, vergeet dat niet!

Wanneer ik het heb over een moment voor jezelf, praat ik niet over een uurtje op de bank hangen en niks doen of tv kijken. Ik bedoel dan 10 á 20 minuten bewust met jezelf bezig zijn. Op een dag van gemiddeld 16 uur moet dat goed te doen zijn, toch?

Om dit voor jezelf makkelijker te maken zijn er een paar oefeningen die je heel gemakkelijk overal kunt doen, of je nu op werk zit of thuis. Zoek een plekje op waar je niet gestoord wordt en knuffel jezelf. (Zie foto). Wanneer we onszelf zo vast houden raken we links en rechts 2 energetische punten.  Daar waar de duim zit is het punt van de emotie en daar waar de rest van de hand zit is het punt van de rust. Dus wanneer we deze punten vast houden brengen we rust in de emoties.

Wanneer je deze houding combineert met 36 bewuste ademhalingen oftewel 4×9 breng je ook rust in je hoofd. Deze ademhalingen gaan als volgt te werk:

  • Sluit je ogen en ga met je gedachten naar je ademhaling
  • Begin met het tellen van je ademhaling (in en uit is 1 ademhaling)
  • Dwaal je af met je gedachten en ben je niet meer aan het tellen? Begin dan opnieuw
  • Blijf tellen totdat je 4x tot 9 bewuste ademhalingen komt

Door de samenwerking van deze oefeningen breng je rust in je hoofd en lichaam. Mocht je vragen hierover hebben kun je deze altijd aan mij stellen wanneer je me ziet. Heel veel succes!!!