Iedereen is wel eens moody, toch? Niet elke ochtend sta je op met een big smile, dat geloof ik niet ;-). Vooral met dit koude donkere weer zou ik wel eens een ochtend mezelf om willen draaien als de wekker afgaat. Herkenbaar? Natuurlijk mag jij jezelf even ‘zielig’ vinden, maar je moet toch ook weer uit deze chagrijnige mood zien te komen. Hoe ik dat doe? Ik geef jullie hier een aantal tips.

Ga naar buiten

Van alleen maar binnen zitten word je chaggi. Mensen hebben namelijk zonlicht nodig. Ga gewoon eens lekker naar buiten en maak een mooie wandeling. Een blokje om, of naar de supermarkt: dan vang je twee vliegen in een klap! Hoppa.

Ga sporten

Wanneer jij sport komt het stofje endorfine vrij: het gelukshormoon. Sporten maakt je dus vrolijker. Ook al heb je geen zin vandaag, denk dan even aan dat voldane gevoel na je workout!

Drink een kop koffie met een vriend of vriendin

Ik kan mezelf wel eens opvreten van binnen als ik chagrijnig ben. Spreek af met een vriend of vriendin, kopje koffie erbij en gooi alles er gewoon even uit. Gegarandeerd dat het oplucht als jij je ei kwijt kunt bij een ander.

Doe een dutje

Als ik moe ben, ben ik soms erg prikkelbaar. Dit kan ook gewoon de oorzaak zijn van. Drukke dagen op het werk? Ook nog je sociale leven erbij of een hectische periode? Slaap gewoon even bij als het nodig is.

Richt je op positieve dingen

Vaak als ik terugkijk op de reden waarom ik chagrijnig was, is het vaker iets dat ik zelf niet in de hand heb. Het feit dat ik geen zin heb om in de regen te scooteren bijvoorbeeld. Kan je niets aan doen, maar erover in zitten heeft ook geen zin. Focus je op de positieve dingen!