Je denkt nu vast… happy half year? Huh?! Yep, een aantal jaar geleden organiseerde Giel Beelen van 3FM (toentertijd) zelfs een happy half year party! Maar happy half year is niet voor niets in het leven geroepen, het is namelijk voor sommige een mijlpaal. Het is namelijk precies de helft van het jaar! 

Oops al 6 maanden voorbij?

Één keer knipperen met je ogen en de afgelopen 6 maanden glippen zo door je vingers. Het leek nog als vorige week dat er werd getoast op het nieuwe jaar en er paar lekkere borrelhapjes werden gegeten. Zo liggen de koude winterdagen alweer achter ons (of juist voor ons ;-)) en hebben we zelfs al mogen genieten van een heel mooi en zonnig voorjaar – met een hoop plensbuien! 

Goede voornemens

Weet je nog hoe je het jaar begon? Begon jouw jaar met goede voornemens? Hoe staat het daar nu mee? Voor sommigen werkt 1 januari heel goed om daadwerklijk aan de slag te gaan. De ander besluit op een willekeurige (maan)dag in het jaar de knop om te zetten. Misschien had jij goede voornemens op 1 januari en ben je ergens de afgelopen maanden het spoor bijster geraakt…? Tijd om die goede voornemens een nieuw leven in te blazen, want waarschijnlijk heb jij met jezelf afgesproken dat je op 31 december 2018 het jaar uitblaast met het volbrengen van jouw persoonlijke doelstellingen!

Wat is jouw goede voornemen?

Bij goede voornemens wordt vaak gedacht aan twee soorten namelijk: afvallen of stoppen met roken. Maar laten er nou heel veel meer goede voornemens zijn! Denk aan: meer tijd voor ontspanning, meer tijd voor jezelf, iedere dag mediteren, iedere dag 200 gram groente eten, iedere dag 2 liter water drinken, meer tijd met je partner en/of kinderen doorbrengen. You name it you got it! Je kunt bij goede voornemens werkelijk alles bedenken waarvan jij vindt dat er meer van moet zijn in jouw leven! Soms zijn de investeringen klein en het resultaat groot ;)!

Goede voornemens een nieuw leven inblazen?

Daar heb ik maar 1 antwoord op: DOEN!! De komende zes maanden zijn namelijk perfect geschikt daarvoor. Zes maanden klinkt namelijk veel haalbaarder dan twaalf maanden toch? Zes maanden zijn namelijk lang genoeg om een grote impact te hebben en precies “behapbaar” genoeg om het te kunnen overzien. Het lijkt geen eeuwigheid te duren.

Investeer in jezelf!

Zie de komende zes maanden als investeren in jezelf en in de dingen die jij diep van binnen graag wilt realiseren, kunnen of leren. Iets waar je jezelf een groot plezier mee doet. Zie investeren dan ook niet als iets negatiefs, maar iets positiefs. Je maakt namelijk tijd en ruimte vrij voor niemand anders dan JIJ!

Beperk je doelen

Niks is zo frustrerend om geen enkel doel te behalen. Frans zegt vaker: “je kunt geen oorlog op alle fronten tegelijk voeren”. Kies één doel waarvan jij vindt dat het belangrijkste voor jou is. Focus hierop en zorg dat je er dagelijks mee bezig bent. Alleen door doelen te limiteren tot één doel, vind je wat jij écht belangrijk vindt!

Heel veel succes met het realiseren van jouw persoonlijke dromen voor 2018! Mocht je een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maak dan gerust een afspraak of een evaluatie afspraak met een van onze trainers!  Zij kunnen jou tal van handvatten aanreiken, waardoor jij de focus makkelijker kunt houden op het proces en de weg naar jouw goede voornemens toe.