Yoga: balans tussen lichaam en geest bij TEN Meerssen

Er zijn verschillende soorten yoga, om yoga te doen hoef je je niet te kunnen opvouwen als een krakeling. Yoga is voor iedereen toegankelijk op zijn of haar niveau en je kunt met een aantal eenvoudige aanpassingen, elke oefening voor jou uitdagend maken. Op het moment dat je bewust ademt ben je in principe al bezig met yoga. In de lessen beginnen we met eenvoudige rek en strek oefeningen, dit breiden we in sommige lessen ook nog uit tot poweryoga, we eindigen de lessen altijd met ademhalingsoefeningen en ontspanning.

Hatha yoga

Een van de vormen van yoga die we toepassen bij TEN is hatha. Ha (Zon) tha (maan). De zon staat voor actie en de maan staat voor verinnerlijking. In de hatha yoga komen die tegengestelde energie├źn samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. De yogaoefeningen versterken je spieren en gewrichten en maken de wervelkolom veerkrachtiger. De ademhalingsoefeningen verhogen het effect van de yogahoudingen en bevorderen de concentratie. Je voelt je daardoor ook een stuk kalmer en energierijker. Je staat in het dagelijkse leven zo meer stil bij de dingen die om je heen gebeuren en je kunt er hierdoor ook meer grip op krijgen.

Dru yoga

De andere yoga vorm die we toepassen in onze lessen is Dru yoga. Dru yoga besteed veel aandacht aan het gemakkelijker omgaan met emoties. Als je je gevoelens beter weet te hanteren, ben je meer de baas over je leven. Dan laat je je minder afleiden en kun je je energie gebruiken voor de doelen die je zelf stelt. Emoties als verdriet of boosheid loslaten gebeurt met series oefeningen die Energie Block Release (EBR) worden genoemd.

Wil jij Yoga uitproberen bij TEN? Meld je aan voor een Gratis weekpas en maak een hele week lang gratis gebruik van al onze groepslessen en faciliteiten.

Meer over Samen sporten

Go to Top