Inmiddels zijn we al in onze laatste week aangekomen in Peru en hebben we best al een goede indruk gekregen over dit land. Dit willen we graag met jullie delen!

Lima

Dit was onze eerste bestemming. Mega veel chaos viel ons meteen op. Op het vliegveld, in het verkeerd en in de stad. We sliepen in Miraflores, een iets netter deel van Lima. Beiden voelden we niet echt een connectie met de stad. Het historisch centrum was wel mooi.

Huaraz

Na een 8-uur durende busreis kwamen we aan in dit hikersparadijs van Peru op 3.052m hoog. Hier deden we een trekking naar Laguna 69 (zie foto). Dit meer lijkt bijna gephotoshopt zo mooi. Na de trekking namen we de bus terug naar Lima.

Arequipa

Dit was onze volgende bestemming: de witte stad. Leuke gezellige bruisende stad met een prachtige historie, hier bezochten we klooster, markthal, kerkjes en Colca Canyon (de diepste canyon ter wereld). Deze 3-daagse trekking was zeer indrukwekkend: we hebben condors gespot, gevist, gezwommen in een oase, maar vooral belachelijke uitzichten gehad (zie foto).

Cusco

Het middelpunt van het Incarijk. Dit was toch wel het hoogtepunt van onze reis. Deze stad is doordrenkt van historie en ligt centraal ten opzichte van tal van mooie bezienswaardigheden. We bezochten: sacred valley, de zoutmijnen van Maras, het landbouwlaboratorium van de Inca’s in Moray, Rainbowmountain en natuurlijk als hoogtepunt: Machu Picchu. Woorden schieten tekort om de pracht van dit alles te omschrijven (zie fotos). Het land heeft ons elke dag weer verrast met haar prachtige natuur, historie en cultuur.

Het was voor ons een openbaring hoe mooi Peru is, als je houdt van een actieve vakantie. Tegelijkertijd met vlagen ook wel confronterend wat de hoogte met je doet. We gaan nog een paar dagen genieten in Lima waar we gaan eten bij een van de beste chefs ter wereld: Virgilio Martinez Véliz (Central). We kijken nu al met heel veel plezier terug op deze vakantie en kunnen het aan jullie allemaal aanbevelen!