Brigitte Mulder-Plasier (55):

“Vanwege de medische achtergrond van mijn echtgenoot heb ik ook de stap gezet om lid te worden van TEN. Maar waarom TEN? Vanwege de persoonlijke begeleiding en de klik die ik heb met de instructeurs. Zelf ben ik eerst begonnen met de cursus Fit & Slank in combinatie met de Milon Cirkel. In de tijd dat ik lid werd waren er nog geen groepslessen. Ik deed samen met mijn echtgenoot de Milon. Dit was voor beiden een stimulans. Uiteindelijk werd voor mij de Milon een sleur; hoog tijd voor iets nieuws.  In mijn sportverleden heb ik altijd groepslessen gevolgd en dat was eigenlijk ook mijn enige doel: daar haalde ik echt mijn energie uit. Gelukkig, voordat ik besloten had elders te gaan sporten, kwamen er ook groepslessen bij TEN. Vanaf dat moment heb ik de Milon Cirkel en E-gym links laten liggen en volg ik alleen nog groepslessen. Ik ben weer helemaal in mijn element. Of ik TEN zou aanraden bij vrienden en of familie: absoluut!”

Yoga

“Yoga betekent voor mij: Balans tussen lichaam en geest. Heel veel mensen zijn van mening dat yoga ‘zweverig’ is. Als enthousiaste yogi wil ik dit vooroordeel de wereld uit helpen. Yoga biedt oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Voor mij staat yoga symbool voor rust, ontspanning en een manier om mijn drukke leven, gedachten en bezigheden los te laten. Je focus ligt op het hier en nu.”

Me-time

“Sinds een jaar volg ik de yoga lessen bij Joan. Ik merk dat ik ‘gegroeid’ ben tijdens dit jaar: ik ben leniger geworden en tijdens de meditatie lukt het mij steeds beter mijn aandacht vast te houden en alleen maar te luisteren naar de rustgevende stem van Joan. Het kost soms moeite om na een drukke werkdag naar TEN te gaan, maar wat ben ik blij wanneer ik weer een yoga les heb gevolgd! De pijntjes zijn minder of helemaal weg en ik blaak weer van energie. Er is weer balans. Nog een bijkomend voordeel: een goede nachtrust. De yoga les is mijn moment, mijn me-time. Dit is voor mij zo belangrijk dat ik zelfs afspraken verzet om naar de les te kunnen gaan. De yoga les is een echte aanrader: doe gewoon een keer mee en ervaar het zelf!”