Goooooeiuuuuuhmorgen (postcodeloterijstem). Jeetje ik merk gelijk dat ik betere zin krijg van het feit dat ik weer mag eten. Dus minder grumpy ben in de ochtend. Pim ook blij dus haha. Vandaag is het mijn beurt om te openen, dus besluit ik om het sporten na het werk te doen. Dan gaat het me de laatste dagen toch vaak beter af, dus komt goed uit. Tandjes poetsen, opfrissen, werkkleertjes aan en go.

Even kijkend naar de planning van vandaag heb ik geen idee wanneer ik zou moeten ontbijten. Dus besluit ik maar een paar happen te nemen tijdens de PT van 11:00. Vandaag mocht ik als ontbijt kwark (!!!!) met 1 stuk fruit. Aangezien ik normaal bijna elke dag kwark at keek ik hier zo mega naar uit. Magere kwark met een halve appel en een halve peer was het resultaat: heaven in a bowl. Ook al was het hap slik tijdens de PT, echt weer genieten geblazen.

‘Hallo buikspiertjes’

Goed, tijd voor de weegschaal. 61,7kg vandaag. 0,4kg zwaarder dan gister, maar dat kan aan zoveel dingen liggen. Zo heb ik mijn maandelijkse feestje, tijdstip verschilt, en en en (dit probeer ik de leden bij TEN ook vaak uit te leggen, blijft lastig). Anyway, de meting is goed want mijn vetmassa is met 1kg gedaald. De metingen van Inbody zijn een richtlijn, daarom probeer ik er niet teveel waarde aan te hechten. Ik kijk meer naar de resultaten in de spiegel en die worden van dag tot dag steeds meer zichtbaar. Hallo buikspiertjes!

Terwijl ik kijk naar die buikspiertjes beginnen ze te grommen: brrwrrrrr… honger ☺

Snel de keuken in voor de lunch van vandaag: zelfde als gister, een salade met tomaat en olijven. Normaal at ik amper twee dagen hetzelfde achter elkaar, maar nu heb ik daar toch echt geen moeite mee hoor. O ja! Na de salade mogen we altijd 50g pistachenootjes eten als een soort toetje. Me likey.

Voorbereiden

Na een hele subtiele hint van Pim of ik het eten van komende dagen wil voorbereiden duik ik na de lunch weer de keuken in om eens even flink te ‘preppen’. We hebben namelijk een shitload aan broccoli en kip in de koelkast liggen, dus ik besluit dit te gaan bereiden. Na de broccoli gekookt te hebben en de kip gebakken, weeg ik alles af en doe het in bakjes. Ik voel me even Maikel Bergsma voor een dag 😉 maar wel superhandig dit natuurlijk, als de planning van deze week KNEITER druk is. Misschien ook maar vaker doen dan, ‘food preppen’?

Als ik ’s avonds mijn bakje kip met broccoli in de magnetron zet voelt het toch een beetje onwennig hoor. Ik ben namelijk zo gek op koken en dit voelt een beetje alsof ik een kant en klare maaltijd van de Appie opwarm. Maargoed, het smaakt wel! En een flink vol buikje ook nog. Toen ik de bakjes aan het afwegen was dacht ik: is het dit..? Maar nu snap ik het precies. Nog maar twee dagen en dan zijn we klaar met de kuur. Wat we dan gaan eten? Dat verklap ik nog lekker niet….

Welterusten!