‘Goede’morgen. Nou niet dus, want godmiljaar ik voel me slecht als ik wakker word. 07:00 gaat de wekker en ik voel me moe, futloos en heb veel pijn in mijn lichaam. Niet echt een lekker begin van de dag dit, maarja. Is ook niks natuurlijk wat er allemaal gebeurt in je lichaam momenteel. Na lang snoozen en uitstellen toch maar uit bed gekropen, want de pilates dames wachten op me.

Up’s & downs

Wat me enorm opvalt is dat we alle vier up’s & downs hebben. Wanneer de een zich slecht voelt, voelt de ander zich vaak prima. Op zich prima, want zo kan de goed-voelende even voor de slecht-voelende zorgen. Toch ben ik wel blij dat het zondag is, want vandaag is de laatste vastendag. Duuus: laatste dag alleen maar sapjes. Morgen mogen we eindelijk weer vast voedsel. Je wilt niet weten hoeveel instagrams, websites, receptenboeken enz enz ik al heb zitten scannen. Natuurlijk krijg je een voedingsschema van Sportvasten, dus het is niet zo dat we morgen aan de pizza gaan. (jammer joh ;)..) Eigenlijk begin je met afbouwdagen waarin je steeds minder mag eten. En morgen beginnen de opbouwdagen dus mogen we steeds meeeer eten. Jiehaaaa, can’t wait!!

Pilates

Tijdens de pilates merkte ik dat ik af en toe wat duizelig werd als ik te snel opstond. De dames keken me met een schuin koppie aan en ik legde ze even uit wat ik precies aan het doen was. ‘Poeh meiske toch, dat zou ik echt niet kunnen hoor..!’ en ‘sterkte nog!’ toen ze de ruimte uitliepen, haha.

Om 12:30 gaan Pim en ik zelf even sporten, wat verbazingwekkend genoeg best oke ging vandaag. Niet verwacht! Tuurlijk voel ik na 5 minuten mijn benen weer irritant doen, maar ik bijt er gewoon even doorheen vandaag. En dat lukt: ik blijf 20 minuten binnen mijn hartslagzones. Hoezee ☺.

-4 kg

De meting van vandaag geeft aan dat ik op 61kg zit. Ik begon op 65 dus dat is al -4kg.. Gaat echt enorm snel dit hele proces, dat had ik niet verwacht eigenlijk. Wel gaaf uiteraard, dat het allemaal lukt. Al draait het mij niet puur om het afvallen. Ik wilde weten hoe de sportvastenkuur functioneert, hoe ik het mentaal trek en natuurlijk wat voor effect het heeft op mij. Het aardbeien-zwik-Metabolic-drankje komt me momenteel best de neus uit trouwens. Blegh.

Zo en nu even stoppen met zeuren, want er wordt flink gemekkerd in deze 10 dagen hoor. ‘Ik heb zo’n hooooonger..’ ‘Zullen we gewoon kappen?’ ‘Boh ik voel me slecht’. Moet ik nog even doorgaan? Nee he. Na het werk even langsgehopt bij mijn ouders in Bunde, boodschappen gedaan voor komende week (lees: VAST VOEDSEL!!). En nog even lekker getutteld thuis. Want er staat een overvolle, druk druk drukke week voor de boeg.

Truste!