Lucinda van de Kuit (36):

Ik sport bij TEN the Lifestyle Company in Meerssen vanaf 16 januari 2019: toen begon namelijk de nieuwe Fit & Slank groepscursus. Eigenlijk kwam ik via mijn tante bij TEN terecht, omdat zij zich ook had opgegeven voor deze cursus. Nu was ik zelf al weken aan het zoeken naar iets waar ik kon sporten en afvallen en vandaar dat deze timing eigenlijk perfect was. Bij mijn oude sportscholen miste ik heel erg die stok achter de deur: er was geen begeleiding. Ook kreeg ik daar geen begeleid voedingsadvies, dus daarom werd ik zo enthousiast van de combinatie die hier wel mogelijk was. 

Waarom ik begon

Ik wist eind vorig jaar dat ik echt iets moest gaan doen aan mijn gezondheid. Zo heb ik 5 jaar lang voor mijn moeder gezorgd en heb ik mijzelf zo eigenlijk even aan de kant gezet. Door het aanwennen van een slecht voedingspatroon kwam ik binnen no time heel wat kilo’s aan. 

Zelf had ik op dat moment erg veel buikvet rondom de organen. Ik las op meerdere plekken dat dit heel gevaarlijk kan zijn. Het nieuwe jaar begon dus de goede voornemens kwamen. Ik dacht: ‘dit is mijn tijd, nu kies ik voor MIJ.’

Mijn succes

In de 8 weken Fit & Slank ben ik 9 kilogram afgevallen en daarna nog 3 zelf! Maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet hoor, ik zou namelijk nog ongeveer 7 kilogram eraf willen. Daar voel ik me het prettigst bij. Al mijn kleding zit losser, ik kan broeken aan die ik 4 jaar geleden aan de kant had gelegd. Ook ben ik veel minder moe nu. Vaak kon in nog een aantal uren doorslapen als ik ’s ochtends wakker werd, nu is dat totaal omgeslagen en begin ik energiek mijn dag!

Natuurlijk heeft de voedingscursus gezorgd voor een switch in mijn lijf, maar dit ging natuurlijk niet zo hard zonder het sporten erbij. Ik ben zelfs verslaafd geworden aan mijn 2 sportmomenten in de week bij TEN. Die had ik nooit zien aankomen 😉 . Ik ben zo verbeterd op kracht en conditiegebied en voel me zo goed nu! 

Door de goede begeleiding, alle gesprekken en altijd een aanspreekpunt te hebben heb ik dit enorme succes behaald. Zo had ik hele erge rugpijn, maar hier werd ik meteen op gecorrigeerd en aangepast. 

Ik omschrijf TEN als..

Ik zou TEN the Lifestyle Company in Meerssen omschrijven als een vertrouwde omgeving waar je altijd iemand kunt en mag aanspreken. Het is een plek waar iedereen werkt aan zijn/haar gezondheid met TOP begeleiding erbij. Door tussenmetingen, fasekaarten en andere tools is er structuur en krijg je zelfs motivatie. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben.