Monique Caanen (47):

Ik ben vanaf Maart 2018, onder begeleiding van Frans, deel aan het nemen aan het Energy Control programma. Nu werd mij gevraagd om een klein stukje te schrijven over mijn ervaringen hiermee. Dit is een hele uitdaging voor mij, zo goed bevalt mij het programma en de uitdagingen die ik hierin krijg en zie.

Ik ben vanaf Maart 2018, onder begeleiding van Frans, deel aan het nemen aan het EC programma. Nu werd mij gevraagd om een klein stukje te schrijven over mijn ervaringen hiermee. Dit is een hele uitdaging voor mij, zo goed bevalt mij het programma en de uitdagingen die ik hierin krijg en zie.

Waarom ben ik deze uitdaging aangegaan: mijn persoonlijke doel is stress verminderen, conditie krijgen en hierbij ook graag wat kunnen afvallen.

Conditie training en stress verminderen

In het begin denk je wel eens “waar ben ik aan begonnen?”. Zo ook van mijn sportomgeving en kreeg regelmatig te horen: “Ben je nog steeds aan het fietsen, waarom doe je dit nou?”. Er is maar een goed antwoord: het is goed voor mijn gezondheid en ik vind het een leuke uitdaging. Ik leg de lat steeds hoger voor mezelf dat ook zorgt voor een kick.

Soms vergeet ik wel eens naar mijn lichaam te luisteren, maar Frans maak je niks wijs. Hij ziet en hoort alles, dit koppelt hij maar al te graag naar je terug. Samen zoek je naar de juiste balans, maar jij bent zelf aan zet. Je merkt de ervaring en mensenkennis binnen de begeleiding en TEN medewerkers. Dit geeft mij zelfvertrouwen, om door te zetten en te kijken waar mijn echte grenzen zijn en niet wat ik denk te hebben.

Loopband in combinatie met Fit & Slank

Om mijn conditie nog meer te verbeteren en ter ondersteuning bij het afvallen koos ik voor een verdere training op de loopband. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging binnen het Energy Control programma. Parijs had ik wel gezien, op de fiets. 😉 Ik maak voor mezelf kleine doelen, zoals bijvoorbeeld helling 15% en dit 54 minuten lang. Hoe verder ik kom, hoe trotser ik op mezelf ben.

Inmiddels ben ik bijna 20 kg kwijt, bloeddruk is omlaag, ik voel me geweldig en krijg meer zelfvertrouwen. Ben ik er, nee bijlange niet. “Kan je het dan niet alleen?” Hoor ik je al zeggen. Ja, dat zou ik kunnen want ik heb alle handvaten gekregen inmiddels. Maar voor dat extra duwtje, die stok achter de deur, ga ik toch die ene stap verder. Samen met Frans, ben ik weer op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen het EC programma. Fiets en loopband… ik verheug me hier al op. 🙂