Dingen voor het eerst doen, voor sommigen een drempel en voor sommigen vanzelfsprekend. Wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Even kijkend naar mezelf ben ik best een gewoontedier: lekker gaan voor de route die ik ken. 

Vaak doen we dingen honderd keer hetzelfde dat het een gewoonte wordt. We zijn tegenwoordig zo druk met werk, vakantie, sporten etc. dat we geen tijd hebben of maken voor nieuwe ervaringen. Zo val je makkelijk terug op het oude vertrouwde. Zonde! Want eerste keren kunnen zo’n enorme kick geven. 

Wanneer heb ik zelf recent iets voor het eerst gedaan?

Als ik even naar mezelf kijk probeer ik elke week iets aan te passen aan mijn ‘routine’. Zo probeer ik telkens een andere hardlooproute uit, maar kook ik bijvoorbeeld ook elk weekend een ander gerecht. 

Op trainingsgebied varieer ik in soorten training: yoga, krachttraining, hardlopen, pilates. Zo blijft het voor mij leuk namelijk. Nu denk ik na over welke sport ik voor het eerst kan proberen: boksen? Zwemmen?

Ook op het gebied van reizen ga ik tegenwoordig elk jaar naar andere bestemmingen. Zo werk ik de ‘Travel Bucketlist’ van Pim en mij af.  We leren nieuwe culturen kennen, proeven nieuwe keukens en doen nieuwe activiteiten. Zo gingen we afgelopen jaar flink hiken in Peru, onze eerste hike vakantie: zooo gaaf! 

Bucket list

De Bucket list, wie kent hem niet. Een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben in je leven. Ook ik heb er een! Regelmatig kijk ik even op mijn lijstje en denk ik “Oja! Dát wilde ik inderdaad nog doen.” Denk aan roadtrippen in een camperbusje, parachutespringen, een yogaretreat doen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zeker een tip voor jou, zo’n Bucket list, als je merkt dat je alleen maar terugvalt in je oude gewoontes. 

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Te lang geleden? Daag jezelf eens uit voor iets nieuws. Stap eens uit je comfortzone en ervaar wat voor kick het kan geven. Ook bij TEN: doe eens mee aan die groepsles! Pure vreugde door iets nieuws te beleven. Ik kan het iedereen aanraden. 🙂