“Sporten is goed voor je gezondheid” uhu, dat weet iedereen toch wel neem ik aan. Echter, iedereen kan sporten om andere redenen. Denk aan ontspanning, afvallen of revalidatie: genoeg redenen! Wat is de reden dat ik zelf nu sport op dit moment? Dat zijn er meerdere en in deze blog vertel ik jullie welke en waarom.

Fit blijven

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik op dit moment op mijn fitst ooit ben. Misschien alleen niet op conditiegebied, maar kracht, gewicht en figuur technisch zeker wel. Als ik nu zou stoppen met sporten zou dit flink achteruitgaan. Een van de hoofdredenen waarom ik nu sport is om fit te blijven. Ik ben hypermobiel, dit houdt in dat ik super flexibel ben. “Wow dat is toch superfijn?” hoor ik je nu denken. Ja en nee.. Een van de nadelen is dat ik soms té ver kan gaan bij bepaalde stretches en dus mijn lichaam niet goed belast. Hierdoor heb ik ooit mijn ruggenwervel te ver gedraaid en flink last gehad. Wanneer ik 3 keer per week krachttraining doe heb ik 0 last van mijn rug. 

Ontspannen

Een uur sporten zie ik echt als een uurtje ‘me-time’. Even een uurtje knallen zodat ik fris mijn dag kan beginnen. Ik sport namelijk het liefst in de ochtend voor mijn werk, omdat ik dan de meeste energie heb. Tijdens dit uur krachttraining merk ik dat mijn gedachtes even helemaal uitstaan en ik dus volledig ontspan. Merk ik dat ik een drukke, hectische week heb? Dan laat ik de krachttraining even voor wat het is en doe ik ademhalingsoefeningen in combinatie met een conditietraining van Frans. (EC)

Voldoening

Elke week geef ik de Body Balance (een combinatie van tai chi, yoga en pilates). Deze keren tel ik niet écht mee als sporten, omdat ik meer bezig ben met het coachen van mijn deelnemers. De voldoening uit lesgeven haal ik vooral uit de progressie en het plezier van mijn deelnemers. Elke week gaat het een stukje beter en dit geeft gewoon een enorme kick. Bij de deelnemer, maar ook bij mij als lesgever. Dit zal niet altijd zo voelen misschien, maar het is mijn taak om iedereen omhoog te laten klimmen op die ladder. Daarnaast, wanneer mijn groep volledig relaxed mijn meditatie uitkomt kan mijn dag eigenlijk al niet meer stuk. 🙂

Zoals je kunt lezen heb ik dus niet echt een specifiek doel waar ik naartoe werk momenteel: geen hardloopwedstrijd of fotoshoot. Ik sport omdat ik me er goed bij voel en dit graag wil blijven voelen. De onderhoudsfase: de allerbelangrijkste fase van allemaal!