Over het algemeen worden de meeste yogalessen het meeste bezocht door vrouwen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, kunnen juist mannen toch echt een yogalesje gebruiken.

‘Ja maar yoga is zweverig’
‘Ik moet lenig zijn om te kunnen meedoen’
‘Yoga is alleen voor vrouwen of vrouwelijke mannen’

Ook al knik je misschien nu ja, ik ga je vertellen dat je ernaast zit. Dit zijn namelijk misvattingen over yoga. Ik geef je een aantal redenen waarom jij als man een Yoga- of BodyBalance les zou moeten proberen:

Het maakt je flexibeler

Merk je dat je veel spanning hebt in je lichaam of zo stijf bent als een plank? Dan zou yoga super zijn voor jou. Het stretchen van de spieren maakt je niet alleen soepeler maar zorgt soms ook voor een betere lichaamshouding.

Het helpt je beter te slapen

Heb jij een druk leven? Kinderen, werk, sociale contacten, huisdier en misschien nog wel veel meer? Dan heb jij gegarandeerd veel aan je hoofd. Dit zou soms kunnen leiden tot stress en hierdoor kun je ook wel eens nachten wakker liggen. Doordat yoga houdingen en technieken je leren ontspannen, leer je ook om je gedachten te kalmeren: je ruimt de rommel in je hoofd als het ware op.

Je mentale veerkracht groeit

Yoga leert je om wat bewuster met jezelf bezig te zijn. Door je aandacht naar binnen te richten, creëer je meer mentale rust. Hierdoor zul jij beter in staat zijn om met druk en veranderingen in je omgeving om te gaan. Je staat simpel gezegd nog sterker in je schoenen!

Mediteren is het nieuwe fitnessen

Langzaam maar zeker worden steeds meer mensen bewust van het feit dat je niet alleen lichaam, maar ook geest gezond moet houden. Dit kan met mediteren: hier is niks zweverigs aan! Zelfs het New York Knicks NBA basketbal team gebruikt meditatie als hun geheime wapen. Dus topprestaties leveren heeft niet alleen te maken met je lichaam, ook met je geest.

Je investeert in jezelf

In plaats van rond rennen als een kip zonder kop, creëer je met yoga een stukje bewustzijn in je leven. Je krijgt betere reflectie op jezelf en dingen waar jij mee bezig bent. Wat vind jij belangrijk en welke mensen wil jij bijvoorbeeld in je leven hebben?

Geen redenen dus om Yoga of BodyBalance (een iets snellere vorm op muziek) niet een keer te proberen.

Namasté 🙂