Peter Janken (62):

Sinds november 2018 sport ik bij TEN the Lifestyle Company in Meerssen. Eigenlijk was ik vroeger heel actief: zo kon ik goed sprinten. Door andere interesses, werk en een ander ritme werd het sporten eigenlijk zo aan de kant gezet. Het slipte er zomaar ineens in. Lange dagen werken, daarna was je vaak op en had je geen puf meer om te sporten. Toen ik ging wandelen vond ik daar eigenlijk helemaal niks aan: ik had geen doel!

Zo begon ik op het werk met een sport groepje: we begonnen met wandelen en praten, maar al gauw kwamen de smoesjes waarom ik niet mee zou kunnen. Ik ben van het ene uiterste (minder gemotiveerd) naar een ander uiterste gegaan (super gemotiveerd) besef ik me nu opeens.

Met het sport groepje van werk gingen we trainen op de trappen bij SnowWorld: maar dat vond ik wél leuk. Al dacht ik dat sommige dingen mij niet gingen lukken (denk aan: een bankje opspringen of meerdere treden tegelijk in kikkersprong doen), toen ik in mezelf geloofde ging opeens de knop om en kon ik meer dan ik dacht. 

Ik ben bij TEN gaan kijken, omdat ik iets zocht wat ik samen met Ellen mijn vrouw kon doen. We hebben van alles geprobeerd: van de Landgraaf trappen tot Tai Chi, maar we zochten iets meer dynamisch. Toen we bij TEN kwamen kijken zagen we precies wat we nodig hadden: structuur bij het sporten, meetbare resultaten en coaching tijdens het sporten. Top!

Wat nou precies mijn succes is? Ik ben van 144 naar 89,4 kg. Dit ging natuurlijk in stappen, maar toen ik eenmaal resultaat zag motiveerde dit om door te gaan. Kleren gingen ruimer zitten, ik ging soepeler lopen en ik werd minder stijf. Ik slikte medicatie, maar door mijn gewichtsverlies ging mijn hoge bloeddruk drastisch naar beneden en nu ben ik zelfs van de medicatie af! 

De chirurg heeft tegen mij gezegd: “Als u niet zoveel kilo’s was kwijtgeraakt, dan had u nu permanent stoma gehad.” Deze uitspraak kwam aardig bij mij binnen. 

Ik miste echter een bepaalde structuur in mijn voorgaande training: mijn progressie was niet meetbaar. Bij TEN kan ik resultaat zien bij elke 6etraining en na elke volle fasekaart. Door middel van de Inbody metingen en evaluaties wordt zichtbaar wat mijn eigen progressie is. Ik vind dit heerlijk: weten waar ik aan toe ben en waar ik sta. Trainen wordt gewoon gezellig zo, je maakt hier en daar een babbel en voor je het weet is de training al voorbij.

Ik zou TEN omschrijven als: leuke lekkere trainingen, met goede begeleiding en als je vragen hebt word je geholpen. Er is voldoende keuze in training en zelfs de minder belastbare mensen kunnen aan de gang.