De reden om te starten met afvallen is simpel je bent niet blij met wat je in de spiegel ziet, lichamelijke ongemakken ervaart of omdat je definitief een streep wilt zetten door je overgewicht.

Het beginnen met afvallen is ook nog niet zo moeilijk. Vaak horen wij: “Ik weet wel wat ik fout doe”. Oooh…. en waarom is het je dan nog niet gelukt? Als het zo makkelijk was, had niemand een kilo te veel en zagen we er allemaal wel uit als Doutzen Kroes.

Afvallen wordt vaak bestempeld als makkelijk, het gaat over calorieën, energiebehoefte en het laten staan van de overbodige snelle suikers, vetten en koolhydraten. Je weet wat je lichaam nodig heeft minus het aantal calorieën dat je nuttigt en je valt af. Simpel as that!

HAHAAA! Zo makkelijk gaat dat dus niet! Ja dat is zeker waar het omdraait als je wilt afvallen, maar de reden waarom we willen afvallen ligt vaak veel dieper verborgen. Het waarom achter het waarom zullen we maar zeggen. We willen meer energie hebben, ons fitter voelen, dagelijks met de fiets naar het werk, met onze (klein)kinderen kunnen spelen en ons gewoon jong en fris voelen. Niet iemand zijn die moe opstaat, moe naar bed gaat en nergens energie voor heeft.

Afvallen om die manier van leven te bereiken gaat over iets heel anders. Iedereen kan een paar dagen of weken zichzelf wel op een regime zetten. Even de touwtjes wat strakker aantrekken, met van die ‘heerlijke’ maaltijdshakes, maaltijdsoepen of afslankpillen zoals XLS Medical Vet. Vaak bereik je op korte termijn best wel een behoorlijk resultaat, laten we eerlijk zijn. Het komt in de buurt bij wat je in gedachten had, maar zodra je stopt met dit regime vliegen de kilo’s weer om je oren aan. Het spreekwoordelijke: “ik word dik als ik al naar een glas water kijk” klopt dan als een bus. Je dwingt je lichaam om op de reserve stand te teren en kiest er daarna weer voor om volop te genieten van alles wat het leven je te bieden heeft, met alle gevolgen (kilo’s) vandien.

Gezond afvallen, gaat over veel meer dan alleen maar kilo’s verliezen. Gezond afvallen zorgt ervoor dat je weer meer energie krijgt. Niet alleen door het gewichtsverlies, maar doordat je (waarschijnlijk) veel meer moet eten dan voorheen! JA! Meer! Meer groenten, meer fruit, veel meer zuivel en noem maar op. Dagelijks nuttigen we veel te weinig groenten, fruit en vezels en we schrikken ons een hoedje als we écht gezond gaan eten. “OWH?! Mijn lichaam vroeg al die tijd dus naar deze voeding?” Het gewichtsverlies volgt vanzelf. Er is nog noooooit iemand dik geworden van het eten van gezonde voeding. Kies voor gezonde voeding, voldoende vocht, slaap en beweging en het gewichtsverlies volgt vanzelf. Écht waar.

Gezonde voeding is dé basis van onze voedingscursus Fit & Slank. In januari starten diverse cursussen en je kunt je nog aanmelden! P.s. het wordt zelfs vergoed door diverse zorgverzekeraars!

P.s. het wordt zelfs vergoed door diverse zorgverzekeraars!

Meer informatie over Fit & Slank vind je hier (klik).