Ik zeg feestdagen, jij denkt: eten, drank en nog meer eten. Heel veel verplichtingen en eigenlijk heb je geen enkele keus behalve je volledig vol te gaan eten.

Wakker worden!

Niet zo gek denken, want December is een maand zoals alle andere maanden in het jaar. Door het jaar heen heb je namelijk ook verjaardagen, feestjes en andere gelegenheden. Zo heb je in December sinterklaas, kerst en oud en nieuw. De rest zijn gewoon dagen. Waarop jij eet en geniet van het leven.

Hoe geniet je nou van deze feestmaand zonder onnodig aan te komen?

  • Behandel december zoals alle andere maanden

Ook in December kun je gezond eten en blijven sporten. Dat er feestdagen vallen in deze maand, betekent niet dat je de overige dagen ongeremd kunt eten en het sporten kunt overslaan.

  • Voel je niet schuldig

Van enkele feestdagen in december word jij niet dik, maar door wat je op alle andere dagen van het jaar doet. Voel je niet schuldig als je voor je gevoel te veel of ongezond eet met kerst, dit is nergens voor nodig. Misschien kun je erna wel een lekkere kerstwandeling maken om je beter te voelen.

  • Maak er geen feestweken van

Beperk je enkel tot de feestdagen zelf en houd jezelf niet voor de gek door wekenlang jezelf vol te proppen met oliebollen en kerststollen. ‘Enkel omdat het nou eenmaal december is’.

  • Gebruik een klein bord bij het kerst-/oudjaarsdiner

De kans dat je minder eet is dan groter én het lijkt ook nog eens veel doordat je hele bord gevuld is.

Belangrijkste tip

Eigenlijk heb ik maar een echte tip die je nodig hebt voor de feestdagen: ontspan en heb een fijne tijd met je familie en vrienden. Eet lekker waar je van houdt, geniet hiervan en voel je vooral niet schuldig. Na de feestdagen pak je gewoon weer je normale voedingspatroon op en staan we bij TEN uiteraard voor je klaar :-).

Fijne Decembermaand allemaal!
Ho ho ho…