Fitter, meer energie en een totaal andere leefstijl door 10 dagen Sportvasten? Onze TEN topper Luc deelt vandaag zijn verhaal.

Sinds mei 2016 ben ik gestart met sporten bij TEN. Ik ben een echte fietser, zowel op de weg, mountainbiken als binnen. Naast het fietsen deed ik eigenlijk niks erbij, geen krachttraining bijvoorbeeld, waardoor ik veel eentonige bewegingen deed. Het gedeelte wat ik miste in het fietsen wilde ik graag aanvullen met het sporten bij TEN.

Sinds december 2017 ben ik in totaal ruim 13 kilo afgevallen. Tien weken geleden heb ik Sportvasten gedaan en dat is mij ontzettend goed bevallen. Ik trainde al een langere tijd bij Ten daarnaast fietste ik veel en toch raakte ik mijn buikvet maar niet kwijt. Totdat Sportvasten had gedaan.

Door het sportvasten heb ik een totaal andere leefstijl gekregen. Ik ben andere voeding gaan eten, zo eet ik bijvoorbeeld zuivel in de ochtend en groentes in de middag en laat alcohol staan. Ik ben me gaan realiseren dat ons lichaam een soort van ‘fabriek’ is die allemaal signalen afgeeft. Zoals bijvoorbeeld zin in zoet. Door het Sportvasten ben ik écht anders gaan eten en leven. Ik proef en ruik veel meer en geniet veel meer van eten. Als ik nu een glas cola drink proef ik pas hoe zoet het eigenlijk is. Daarbij ben ik extra gaan wandelen, om lekker in de natuur te zijn.

Dertien kilo afvallen merk je echt aan alles. Voorheen was ik altijd middenmood in de fietsploeg, tegenwoordig ga ik als een speer. Ik ben alleen maar vetmassa afgevallen en heb mijn spiermassa behouden. Hierdoor heb ik veel kracht in mijn benen. Daarbij ben ik ook minder moe en voel me veel vitaler. Als ik op de Milon train gaat het gewoon gemakkelijker, mijn uithoudingsvermogen is verbeterd. Ook had ik voorheen last van brandend maagzuur en werd gezegd dat dit met de stand van de maag te maken had en ik dacht ook altijd met de voeding. Maar juist door het gewichtsverlies heb ik helemaal geen klachten meer! Er bestaat dus ook een natuurlijke oplossing voor dit probleem, je moet er alleen wat voor over hebben.

Toch klinkt het misschien gemakkelijk en lijkt Sportenvasten misschien veel makkelijker dan dat het is. Van tevoren heb ik al mijn eetgewoontes aangepast. Daarbij heb ik ervaring met vasten, waardoor ik het goed kon volhouden.

Volgend jaar wil ik graag nog een keer Sportvasten voordat ik de Mont Ventoux ga beklimmen. Niet om af te vallen, maar om mijn lichaam te resetten.

Wat ik tegen anderen wil zeggen die graag hun leefstijl willen veranderen?
Ga bewuster met je lichaam om. Het heeft allemaal te maken met keuzes. Je moet op een gegeven moment de keuze maken om te gaan sporten en het te doen. Je moet je keuzes niet laten afhangen van je omgeving, maar doen voor jezelf. Als jij dit graag wilt, doen!