We hebben er allemaal wel eens last van. Je denkt aan dingen die gebeurd zijn en plotseling heb je weer een vervelend gevoel. De hele film draait voor de zoveelste keer voor je af en je voelt je weer verdrietig, eenzaam of misschien wel boos. Je gaat helemaal op in dat gevoel en dat terwijl je nog zo had gehoopt dat je ervan af was.

En toch, het zijn niet de gebeurtenissen zelf die je nog last bezorgen. Het is de emotie die ermee samenhangt. Deze kunnen leiden tot stress en lichamelijke en psychische klachten. Gelukkig kunnen een paar zelfhulp oefeningen je helpen hier beter mee om te gaan.

Oefening

Wanneer we de juiste vinger voor de juiste negatieve emotie gebruiken, zorg je ervoor dat je niet op gaat in de emotie en juist rustig onder kunt blijven. Onze handen gebruiken als ‘startkabels’ is heel erg simpel. Wanneer je iedere dag je eigen vingers vast pakt kun je al hele goede resultaten boeken. Iedere vinger heeft een vaste emotie die hij vertegenwoordigt. Wanneer je iedere dag elke vinger 5 minuten vasthoud ben je jezelf energetisch aan het behandelen aangezien je dan de bijbehorende emotie harmoniseert en loslaat. Hierdoor kun je beter met de emotie/situatie omgaan en dat zorgt voor innerlijke rust.

De vingers van je linkerhand vertegenwoordigen het verleden, je rechterhand en de bijbehorende vingers staan voor het heden.

De emoties die aan de vingers zijn verbonden zijn als volgende:

                                   Negatieve emotie                    Positieve emotie

Duim:                          Zorgen                                     Rust

Wijsvinger:                  Angst (voor de dood)              Vertrouwen

Middelvinger:              Woede                                    Levenskunst

Ringvinger:                 Verdriet                                   Denken

Pink:                             Moeite doen                            Passie

Handpalm:                  Afwachting                              Balans

Wanneer je met deze oefeningen start kan het in het begin wat onwennig voelen. Het kan zijn dat je het voelt kloppen of vibreren, of misschien voel je wel helemaal niks. Dat maakt niet uit, wanneer je deze oefeningen vaker doet pakt het lichaam dit vanzelf op. We zijn immers zo afgesteld dat het lichaam gek is op patronenen, daarom onthoud het lichaam dit.

Het voordeel van deze eenvoudige oefeningen is dat je het overal toe kunt passen, bijvoorbeeld als je met iemand aant praten bent of wanneer je tv aan het kijken bent. Gebeurt er iets waardoor je in een emotie schiet pak dan je vingers vast. Zo kun je eigen grenzen bewaken.

Wil je meer informatie over een energetisch behandeling? Mail dan naar info@tenmeerssen.nl of maak een afspraak met Ruben.