Heb je last van stress? Krijg je de energie niet bij elkaar geraapt om te doen wat je eigenlijk graag wilt doen? Sta je zo onder spanning dat dit je gezondheid aantast? Is het plezier van het leven en het gevoel weg? Is je hoofd zo vol dat je niet kunt stoppen met denken?

Misschien ben je dan uit balans.

Uit balans? Hoogstwaarschijnlijk heb je je niet altijd zo gevoeld. In het begin had je last van een pijntje hier of daar en naar mate dat de tijd verstreek werden de pijntjes of klachten steeds erger. Hoe kan dat nou, ik doe al jaren hetzelfde? Daar moet ik nu toch wel aan gewend zijn?
Dat hoeft echter niet zo te zijn. We leven tegenwoordig in een kennismaatschappij, we worden overspoeld met informatie via verschillende media zoals televisie, internet en radio. We handelen voor het grootste gedeelte vanuit ons denken en doordat we zoveel met het denken doen, schakelen we steeds meer ons gevoel uit en zo raken we uit balans.
Op de eerste plaats kom jezelf. Dit is iets wat veel mensen vergeten. Ze blijven doorgaan zelfs wanneer het lichaam aangeeft dat we over onze grenzen heen gaan. Het lichaam geeft dit via waarschuwingen aan. Deze waarschuwingen zijn lichte lichamelijke of psychische klachten. Wanneer we naar het lichaam luisteren zullen deze klachten ook weg gaan, wanneer we dit niet doen zullen de klachten erger worden en de disbalans in het lichaam groter. Daarom is het belangrijk dat we goed naar ons eigen lichaam blijven luisteren.

Gezonder leven

Bij TEN vinden we het heel belangrijk dat iedereen de handvaten krijgt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Bij een gezonde leefstijl komt meer kijken dan alleen gezonde voeding en sporten, dit is natuurlijk wel belangrijk maar er kom nog meer bij kijken. Rust, genoeg ontspanning en een goede nachtrust zijn zeer belangrijke aspecten bij een gezonde leefstijl.
Op het moment dat je niet goed kunt ontspannen, veel stress ervaart, constant aan het malen of piekeren bent en/of je nachtrust is niet goed, dan wordt het lastig om een gezonde leefstijl vast te houden. Misschien is een energetische behandeling dan voor jou een mogelijkheid om weer in balans te komen.

Hoe ontstaan klachten?
Alles wat we doen bestaat uit energie. Deze energie wordt in banen door het lichaam getransporteerd, die banen worden meridianen genoemd. Op deze banen liggen punten die op slot kunnen gaan wanneer we ons lichaam verkeerd gebruiken, ons alarmsysteem. Je kunt dit bijvoorbeeld vergelijken met een dam die het water tegen houdt. Wanneer we langdurig negatieve emoties en/of stress ervaren kan het zo zijn dat deze punten gesloten blijven. De spanning kan dan niet weg vloeien en begint op het lichaam te duwen. Dit uit zich dan in psychische of fysieke klachten.

Wat is een energetische behandeling?
Een energetische behandeling gaat over het weer in balans komen van je lichaam en van je energievoorraad. Zie het als een grote beurt voor de auto. Door de juiste punten in het lichaam open te zetten activeer je het zelfhelende vermogen van het lichaam. De methode die ik hiervoor gebruik heet Jin Shin Jyutsu. Dit is een zachtaardige methode waarbij door middel van handopleggingen de energiebanen gebalanceerd worden. Je kunt het vergelijken met accupunctuur maar dan zonder naalden.

Jin Shin Jyutsu is een japanse wijsheid die gezondheid en harmonie bevorderen. Jin Shin Jyutsu kan op veel vlakke worden in gezet en de voornaamste behandel effecten zijn:
– Meer ontspannen voelen
– Minder piekeren, een opgeruimd gevoel
– Meer focus, een betere concentratie
– Oplossen van langdurige/chronische vermoeidheid
– Minder hoofdpijn
– Betere spijsvertering, een betere nachtrust
– Verdwijnen van lusteloosheid en neerslachtigheid
– Afname van klachten in nek, schouder, armen
– Terugdringen chronisch energietekort
– Herwinnen van zelfvertrouwen

Hoe goed men op deze energetische benadering reageert hangt heel erg af van de persoon, welke klachten aanwezig zijn en hoe lang iemand al met deze klachten rond loopt. Hoe langer je een klacht hebt hoe meer behandelingen nodig zijn om de desbetreffende klachten te verminderen.

Aangezien heel veel mensen nog niet bekend zijn met dit principe, heb ik een actie om vrijblijvend te kunnen ervaren wat deze behandelingen voor jou kan betekenen.
De actie geldt als volgt: De eerste drie behandelingen zijn gratis, wanneer iemand na de derde behandeling baat bij deze benadering heeft worden er drie betaalde behandelingen aan vast geplakt om zo een goed resultaat te kunnen boeken. Heb je na drie behandelingen geen verandering van klachten? Dan scheiden onze wegen, maar heb je wel kunnen ervaren wat het voor jou te bieden heeft.

Wil je meer te weten komen over energetische behandelingen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij mij of een van de TEN medewerkers.