Afgelopen vrijdagavond (6-7-18) vond de tweede editie van release party van de nieuwste BodyPump en BodyBalance plaats bij TEN. Het weer was uitstekend! Dit was dan ook de reden dat we voor het thema ‘Beachparty’ hebben gekozen. Met een lekker zonnetje op ons gezicht stonden we (bij de pump) met 19 deelnemers heerlijk te knallen.

Voorbereidingen

Al geruime tijd voor de lancering hebben we samen gezeten met alle Les Mills instructeurs om er een te gekke avond van te maken. Zo hebben we gekozen voor het thema ‘beachparty’ en daar hoort natuurlijk ‘beach’ versiering bij, lekkere hapjes en alcohol vrije cocktails.

BodyPump Ten LifestyleLet the Party begin

Iedere BodyPump deelnemer kreeg een eigen step, barbell en plates. Zodat iedereen die zich had ingeschreven ook kon meedoen. We gingen de avond van start met 19 deelnemers aan de BodyPump (!!) en ruim 12 deelnemers aan de BodyBalance. We hebben de avond als super ervaren en hopen natuurlijk dat dit voor jullie ook zo was.

BodyPump Meerssen

De nieuwe BodyPump

De nieuwe les, ervaar ik als best wel zwaar. Zwaarder dan de vorige in ieder geval. Ik denk dat dit te maken heeft met de hoeveelheid schouderoefeningen die terugkomen in deze release. Zo heb je bijvoorbeeld bij het rugnummer een aantal combinaties van ‘powerpresses’ gecombineerd met ‘clean & presses’. Daarnaast komt er redelijk wat belasting voor de schouders kijken bij het nummer van de triceps en dan moet het nummer voor de schouders nog komen! Persoonlijk vind ik dit wel prettig, maar het is zeker even wennen.

Een groot verschil tussen de oude en de nieuwe release is toch wel de belasting van het cardiovasculaire en de belasting van de spierconditie. Bij de vorige release lag de focus meer op de kracht uithoudingsvermogen, om enigszins in Jip en Janneke taal te spreken. De release waar we momenteel mee bezig zijn, focust zich iets meer op de conditie van de spieren, waardoor er meer verzuring zal ontstaan in de spieren. Ook asymmetrisch trainen is nieuw voor deze release. Doordat we asymmetrisch trainen, wordt je ‘core’ oftewel je volledige buikspierketen ook meer belast, waardoor dit ook sterker zal worden.

Ben jij, net als ik, opzoek naar een ijzersterke buik? Of lijkt het je leuk om gewoon de BodyPump een keertje uit te proberen? DOEN!! Kom dan zo snel mogelijk meedoen met de Bodypump!! De zomer is tenslotte al begonnen, maar het is nog niet te laat! Tot snel!