Zaterdagmiddag 23 juni om 14.00uur stond er een grote groep TEN deelnemers in hun felle en opvallende shirtjes klaar in een grote menigte in Valkenburg. Waarom? Nou de Cavemanrun stond op het programma! Ieder had zich op zijn of haar eigen manier voorbereid, de een door veel bootcamp trainingen te volgen, voor de ander was het meer afwachten of de conditie nog dusdanig op peil was om de 6 of 9 km af te leggen. Één ding was zeker: de temperatuur was goed, er werd geen regen voorspeld en de stemming zat er goed in! 

De start

Iedereen had al een tijdje naar deze dag uitgekeken en had er veel zin in. Na een korte gezamenlijke warming up, bestaande uit merendeel aerobics pasjes, werd het startsignaal gegeven en begon voor ieder een eigen uitdaging. De een vertrok snel, de andere spaarde de krachten nog een beetje, wetende dat er nog genoeg aan ging komen. Al snel verspreidde de felle TEN shirtjes zich over het deelnemersveld, ieder op zijn of haar eigen tempo, klaar om de uitdaging vooral met zichzelf aan te gaan. Het maakte hier niet uit hoe snel je weer binnen zou zijn, wie eerder bij een obstakel er overheen zou komen, nee de dag stond puur in het teken van plezier!  

De eerste 3 km 

Zelf liep ik iets meer in het midden van onze deelnemersgroep, proberend groepjes te vormen zodat we deze dag ook echt met elkaar konden doorbrengen, want je had elkaar immers nodig om alle obstakels goed door te komen. Het eerste gedeelte, 3 km, bestond vooral uit een stuk hardlopen en een paar hekjes in de bossen waar overheen gesprongen of geklommen moest worden. Inmiddels liep ik met een aantal dames tot aan het punt waarbij de splitsing voor de 6 of 9 km werd aangegeven. Ik heb iedereen heel veel succes gewenst die de 6 km ging lopen, zelf liep ik mee met de 9 km dus hier kwam het punt waarop onze wegen zouden scheiden. Al wachtend kwamen er enkele deelnemers van TEN langs voor de 6 km totdat ik het laatste groepje tegenkwam die ook de 9 km liepen. Met hen ben ik toen verder gelopen, gelopen ja want je moest een berg op zo steil deze was niet bestemd om over hard te lopen. Het was hierbij mooi om te zien dat ook degene zonder begeleiders een groepje opzochten en er mensen op elkaar wachtten om deze uitdaging echt samen aan te gaan en gezamenlijk te kunnen finishen! 

3 tot 6 km 

Van drie tot zes kilometer kwamen de obstakels terug die je ook echt ziet op alle promotiefilmpjes en foto’s. De grote, gladde muren vol met modder, de modderbulten, modderpoelen, alles wat je maar kan bedenken alleen dan bedekt met een laag modder. Het obstakel die mij toch het meeste is bijgebleven is degene waarbij je eerst een schuine wand op moet, eenmaal boven zie je zes bulten (tuurlijk van modder) met ieder een eigen privé zwembadje van ook weer ja modder. Deze is mij het beste bijgebleven omdat wij hier met een grote groep overheen zijn gegaan, vol gelach, soms een kapotte broek en vooral het vies worden, maar we zijn hier gezamenlijk als groep met veel plezier overheen gegaan! Na deze heerlijke modderpoel mocht je jezelf even schoonwassen in de Geul om vervolgens even leuk te lachen naar Jos die vol plezier de foto’s stond te maken. Daarna kon men de tocht al rennend of lopend voort te zetten. Al snel gingen we hierbij alweer het bos in waarnaar er nog maar 3 km op het programma stond en hierbij de stemming er zeker nog goed in zat! 

6 tot 9 km 

Het laatste gedeelte bestond net zoals bij het eerste vooral uit stukken die goed te doen waren om bij hard te lopen, af en toe kwamen er obstakels langs zoals een container vol water of een rondje hardlopen met een grote zak vol steentjes in je nek. Ook Joan was hier te vinden die met alle plezier een paar mooie plaatjes heeft geschoten. Naar het einde toe kon je de motiverende muziek weer horen en wist je, oke nog een stukje en we zijn er! Ieders uitdaging zit er bijna op, iedereen zette nog een extra tandje bij en uiteindelijk na het laatste obstakel op te zijn geklommen kon je zelfvoldaan zwaaien naar de menigte die iedereen stond aan te moedigen!  

Trots 

Uiteindelijk is iedereen gefinished, waarbij je vooral kon zien dat ieder trots was op iedereen als groep, maar natuurlijk vooral ook op zichzelf. Voor velen zijn er grenzen verlegd, een run gelopen waarvan sommige van tevoren nog niet zeker wisten of zij dit wel zouden volhouden. Nou you guys did it, wees vooral trots op jezelf! Wij als begeleiders zijn natuurlijk super trots en ook zeker blij dat het zo’n plezierige dag is geworden! Na een lekker koude douche buiten kon iedereen de droge kleren aantrekken en werd er met een drankje, snackje of gezonde salade nog even lekker nagenoten van een zeer succesvolle dag!  

Twijfelde jij dit jaar nog of begint het na het lezen van deze blog toch wel een beetje te kriebelen: volgend jaar zijn wij gewoon weer bij de Cavemanrun. Geef je dus vooral weer op en wie weet sta jij volgend jaar met zo’n trots gevoel aan de finish!