De motivatie om meer te gaan bewegen, wordt bij je intake vast gelegd in je doelen. Met andere woorden, je hebt op enig moment besloten om bij TEN te gaan sporten omdat je een probleem voelde of zag.

Iedereen kent die zelfreflectie natuurlijk. Ook de beweegredenen zijn zeer divers; gebrek aan conditie, ziekte en weer willen opkrabbelen, na een zwangerschap, gewicht, een specifiek doel, bv de Mont Ventoux omhoog fietsen of wandelen. Zo heeft iedereen zijn eigen doel.

In de praktijk blijkt het behalen van doelen, hard werken en discipline, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Erover praten is gemakkelijker, en dan gaat je motivatie een grote rol spelen om toch door te zetten.

  1. Allereerst zie ikzelf sporten als een essentieel onderdeel van mijn leven. Het geeft ontspanning en een goed gevoel, vooral na afloop. Als het dan weer eens moeilijk is om van die bank af te komen, probeer dat gevoel dan op te roepen en GA.
  2. Zoek een maatje waarmee je kunt komen sporten. Stimuleer elkaar positief en maak na je training ook even tijd voor elkaar. Het wordt dan allemaal een stuk gezelliger.
  3. Gezien mijn leeftijd, voel ik ook de absolute noodzaak en daardoor motivatie om te blijven sporten. Mijn huidige levensstijl wil ik graag zo lang mogelijk behouden.
      “Niets doen is absolute achteruitgang van kracht en conditie.”
  1. Slik jij nog geen pillen en dat op jouw leeftijd? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Graag wil ik dit zo lang mogelijk houden, en ja, we hebben niet alles in de hand. Maar gunstige lichamelijke en geestelijke voorwaarden scheppen door regelmatig te bewegen en goed op je voeding te letten is het minste wat je kunt doen en zelf WEL in de hand hebt.
  2. Meten is weten, dus confronteer ik mezelf ook regelmatig door een conditietest te doen en een weegmoment in te plannen. Niet altijd even leuk, maar wel weer een motivatie om door te blijven gaan.
  3. ik maak voor mezelf een planning, maw maak tijd vrij voor jezelf.

Als je dan voelt dat veel nog haalbaar is in handelen en voelen, iemand tegen je zegt dat je er goed uit ziet!!! Dan is je dag toch weer helemaal goed en wil je er zeker weer vol tegenaan gaan.

Dus voor jullie allemaal, hou de regelmaat erin en maak het gezellig dan blijven we zeker gemotiveerd.