Het is al een tijdje lekker zomers weer en voorlopig blijft het volgens de weersverwachting ook nog wel even zo. Heerlijk!! Met dit warme weer komen we ook gelijk tot een lastig puntje, namelijk het drinken van voldoende water. Wat is eigenlijk het belang van voldoende water drinken voor jouw lichaam?

Een van de meest essentiële voedingsstoffen

Je kunt maar een paar dag overleven zonder water, terwijl het niet nuttigen van andere voedingsstoffen meestal op de lange termijn pas levensbedreigend worden. Water is namelijk een wezenlijk essentieel onderdeel van ons bestaan.

Optimale werking van organen

Bijna 60 % van ons lichaam bestaat uit water. Een deel van dat water zit in ons bloed. Het andere deel is nodig voor de werking van onze organen, waaronder je hersenen, hart, longen en nieren. Een tekort aan water betekent dat je inlevert op het functioneren van deze organen. Bij het te weinig drinken van vocht kun je symptomen krijgen als: dorst, obstipatie, hoofdpijn of duizeligheid.

Drink voldoende

Door voldoende water te drinken stel jij jouw lichaam in staat om optimaal te presteren. Zo kan je lichaam afvalstoffen afvoeren, haar lichaamstemperatuur reguleren en op een optimale manier voedingsstoffen aanvoeren.

Hoeveel is voldoende drinken? De Europese Gezondheidsdienst, raadt volwassenen aan om dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken.

TIPS

Om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt hebben wij een speciale TEN dopper ontwikkelt. Ze zijn er in allerlei kleurtjes, zo hebben we onder andere leuke roze, oranje en blauwe doppers. De inhoud van de TEN dopper is 450 ml, dus als je 4x deze dopper leegdrinkt op een dag kom je aan 1800 ml water! Makkelijker dan dit kan haast niet;).