Zoals jullie misschien weten zijn we bij Ten nog niet heel lang geleden begonnen met de lessen van Les Mills: Body Pump en Body Balance. De Body Balance lessen zal ik voornamelijk gaan geven (Tessa) en dit samen met Joan, ik wil jullie hier graag wat over vertellen.

Wat is Body Balance nou eigenlijk?

Een combinatie van Tai Chi, Yoga en Pilates. Toen ik de Balance voor het eerst meedeed, vond ik deze afwisselende stijlen heerlijk. Ik had zelf namelijk geen ervaring met tai chi en yoga. Door de eenvoudige en veilige yoga bewegingen wordt het lichaam sterker en flexibeler gemaakt. Het controleren van je ademhaling is groot onderdeel van alle bewegingen en de instructeur zal altijd opties geven voor beginnende deelnemers.

Wat maakt Body Balance nou zo uniek?

Als je de eerste keer Balance meedoet, denk je misschien: WOW wat gaat dit snel.. Wanneer jij de pose hebt zijn we eigenlijk al bij de volgende. Jep, zo ervaarde ik het ook de eerste keer. Maar de lessen van Les Mills blijven 3 maanden hetzelfde. Zo krijgt elke deelnemer de tijd om de verschillende poses te begrijpen, waardoor het steeds vloeiender zal gaan. De les wordt namelijk gegeven op muziek en naarmate jij de les langer volgt zal je ook mee kunnen bewegen op de ‘flow’.

Waarom zou ik Body Balance moeten doen?

Omdat het een perfecte aanvulling is op je krachttraining op de Milon of Egym. Zeker voor de mensen die niet zo van de FLEX houden.. Door het controleren van de ademhaling, gestructureerde series van stretches, concentratie en poses op muziek, wordt een holistische workout gecreëerd. Je zult merken dat eventuele stress en spanning los wordt gelaten en dat je hiermee je lichaam in balans brengt. (aaah vandaar body BALANCE ?)

De les wordt gegeven op:
Woensdag om 19:30 – 20:30
Vrijdag om 10:00 – 11.00

Nieuwsgierig? Kom gewoon een keertje meedoen bij de les en ervaar het zelf ?