Hallo!

Mijn naam is Joan Theelen, vanaf februari ben ik het team van Ten The Lifestyle Company komen versterken. Jullie zullen iedere maand een interessant weetje krijgen over food en lifestyle.

Wist je dat..

..bruine bananen het gezondst zijn? Dat komt omdat een volrijpe banaan met vlekken op de schil een stof produceert genaamd TNF (Tumor Necrosis Factor) die over het vermogen beschikt, afwijkende cellen c.q. celvorming te bestrijden én het verbetert je immuunsysteem. Hoe rijper de banaan hoe beter. Het werkt zo als natuurlijk medicijn in de strijd tegen kanker.

Liever geen rijpe banaan eten? Dan heb ik hier een lekker simpel én gezond recept.

Heerlijk recept

Voor een bananenpannenkoek heb je het volgende nodig:

1 (bruine) rijpe banaan
1 ei
scheutje kokosolie of andere plantaardige olie
(kaneelpoeder)

Bereiding:
Prak de rijpe banaan met een vork, klop het ei goed los en meng het ei met de geprakte banaan. Voeg eventueel kaneelpoeder toe naar smaak. Intussen is de olie goed warm en schenk je het bananen-eimengsel in de koekenpan. Aan beide kanten goudbruin bakken en klaar! Smakelijk eten.