Murning!

Dagje 5, oftewel op de helft! En waar zitten we nu? Op onze 2e vastendag. Dus weer een dag met alleen sap. Nu begint het wel zwaar te worden eigenlijk. 08:30 vertrekken Pim en ik richting Ten om te sporten met Niven en Ga-yi. Pim komt vrij opgewekt en energiek over (ofcourse), wij drietjes alles behalve.

Zware benen

Anyway, we stappen op de cardio’s en beginnen ons dagelijkse halfuur. Echt na 5 minuten al dat zware-benen-gevoel. Alsof je gewoon niet vooruit komt. Ik denk ‘oke misschien moet ik meer tempo maken en wordt het dan minder zwaar’ hahaha not really. Ik kom niet eens in mijn hartslagzone (155-165) de eerste 20 minuten. Ik blijf een beetje eronder kwakkelen zo rond de 150. Pas op het eind kom ik in de zone terecht en soms zelfs een beetje erover heen. Maar echt ontspannen zag het er niet uit: ik moet mijn hele lichaam erin gooien om ook maar een beetje vooruit te komen op de fiets. Echt van links naar rechts dus, alsof je een zieke tegenwind krijgt. Zoiets. Met pudding beentjes lopen we naar boven om theetjes en koffie te drinken, maar echt top voel ik me niet. Niven en Ga-yi lagen al met de benen omhoog in de PT ruimte, ik besluit om er ook even bij te gaan liggen met mn lichte koppie. Pim uiteraard weer fitboy ☺.

Vocht

Als ik me weer enigszins stabiel voel sta ik rustig op, flikker ik een kop thee om en ga-yi ook (hahaha). En mogen we weer op de weegschaal. 62,3 kg vandaag. Weer 0,6kg eraf dus na gister. Echt ziek hoe snel mijn gewicht blijft zakken per dag. Volgens coach Pim heeft het vooral te maken met de vocht dat je verliest. En begint rond de opbouwdagen het vetverliesproces (wordt het zichtbaar).

Op de Sportvasten website hebben ze een aantal promo filmpjes waar ze zeggen dat je geen honger hebt gedurende de kuur. Of ik ben een enorme drama queen, maar ik heb toch echt kneiter veel honger gedurende de dag. Of is het meer mijn gedachten aan eten steeds? Kan ook. Maar mijn knorrende maag is toch wel een teken dat er iets in moet, toch? 3 keer sap op een dag en verder niks is gewoon niks voor mij. Maaar we hebben er zelf voor gekozen dus we gaan ermee door uiteraard! Positive mind.

Shoppen in Aken

Die positive mind probeerden we vandaag (Niven, Ga-yi, Pim en ik) een beetje op te wekken door te gaan winkelen in Aken. Na wat opstartproblemen (lees: crashen op de bank na het douchen, snuiven aan zakken snoep en chocola enz.) waren we eindelijk op weg. Nu pas valt me op hoeveel eetgelegenheden er zijn in een stad en wat voor geur dit met zich meebrengt. Holy shit wat moeilijk als je niks mag behalve sapjes. Dus gingen we maar naar bagels & beans voor koffie, thee, en jus. De serveerder vroeg of we echt allemaal 3 drankjes wilden en we knikten maar awkward ja.

Toch wel lekker om even afleiding te hebben op zo’n vastendag als vandaag en ook leuk om dat met zijn viertjes te kunnen doen. Maar heel eerlijk: het was niet makkelijk. Snel duizelig bij te snel opstaan en een futloos gevoel gedurende de hele dag. Achja, maandag mogen we alweer langzaam eten ☺

Bonne nuit!