Rise and shine! Want vandaag begint de eerste ‘echte’ vastendag. Wat dit inhoudt? Sap, sap, sap. Only sap. Nu hadden we gister een aardige voorbereiding op vandaag, maar dit was nog even een stapje heftiger.

Onrustige nacht

08:30 gaat mijn wekker pas. Redelijk onrustige nacht wel: hele gesprekken vertellen tegen Pim in mijn slaap, af en toe half wakker worden. Het zandmannetje was even op vakantie denk ik? Als mijn wekker gaat (wat overigens hetzelfde klinkt als de ringtone van Frans) draai ik me nog heeel even om en rond 10:30 ben ik bij Ten om weer mijn dagelijkse cardio-ritueeltje te doen. Volle bak op de milon en E-gym! Gelukkig kan ik nog een fietsje bemachtigen tussen onze toppertjes.

Nou, echt soepeltjes verliep mijn trainingssessie niet. Zo vlamde ik gister lekker door tot 185Watt, vandaag zat ik wat te sukkelen tussen level 11-12-13. Niet echt een stabiele training vandaag, jammer joh. Op zich niet heel gek als je alleen een sapje ophebt, dus ik neem het mezelf niet kwalijk ;). Toch een tikkeltje frustrerend als je lichaam niet wilt maar jij wel, but hey so be it. Na de training even rustig een koffie gedronken, gedoucht en hop op de weegschaal. 62,9kg: zoveel heb ik dit jaar nog nooit gewogen. Mijn spiermassa begint te dalen (logisch als je alleen cardio doet) en vetpercentage blijft eigenlijk vrij stabiel. Pim zegt dat dit later pas gaat zakken, als we in de opbouwdagen zitten. Bin benuujd!

‘Ik denk continue aan waar ik zin in heb’

Heel eerlijk? Het niet eten is niet echt voor mij weggelegd. Ik denk continue aan waar ik zin in heb, alle geuren van eten vallen me nu ineens op en ik ga zelfs op instagram naar food-pages. Not so smart haha. Wat ik mis bij deze vastendagen is iets om op te kauwen. Ook merk ik dat ik een beetje muf ruik uit mijn mond (Pim, Niven en Ga-yi ook gelukkig) en dat komt blijkbaar van de ketonen. Ketonen zijn een bijproduct van vetverbranding en verlaten het lichaam via de urine en adem. Aha, vandaar dus een beetje muffie.. Lang leve de Listerine.

Grapefruitsap

Na de teammeeting (15:30) gelijk even lunchen. We hebben ontdekt dat de combi van verse jus met verse grapefruitsap echt hemels is, dus dit is onze favoriet op het moment. 3 keer per dag 100ml mogen we. Dat is dus ietsje minder dan een normaal glas. THAT’S IT! Holy guacamoly dat vond ik best heftig, maar goed we leven nog. Mijn maag laat zich wel geregeld horen: rrrrrrrrrawr hungry.

Rond 19:30 wordt het laatste sapje van de dag genuttigd en dan denk ik gelijk: de rest van de avond alleen maar thee en water. Het niet foetelen verloopt eigenlijk goed, nu zeg ik niet dat ik het makkelijk heb he. Als ik Micky naast mij een bak met kip en aubergine zie/ruik eten dan loopt wel het water in mijn mond ja. Of die irritante koffiekoekjes achter de bar. No no no, stop it.

Het tennisseizoen is weer begonnen dus ietsje later thuis dan normaal (22:30), *plof* op de bank. Theetje, laptopje, blogje.. en als afsluiting van vandaag lekker een disney film kijken onder de deken: Ratatouille (typisch hoor, een film die draait om eten).

Good night!