Wat en waarom neem ikzelf voedingssupplementen?

Hallo, mijn naam is Leanne en ben werkzaam bij TEN, de lifestyle company. Ben 60 jaar en geef gemiddeld 20 trainingen per week, waarbij van mij ook een fysiek aandeel wordt verwacht.

Als voedingscoach heb ik natuurlijk al veel aandacht voor gezonde voeding. Maar het verleden heeft me geleerd dat de daarin aanwezige voedingsstoffen niet altijd genoeg zijn om voldoende in balans te zijn. In balans zijn betekent voor mij vooral dat ik voldoende energie heb om mijn lessen en personal trainingen met veel enthousiasme en een goed voorbeeld kan laten zien.

Verder probeer ook ik niet teveel ongemakken te ervaren van mijn ouder wordende lichaam. Een goede nachtrust, regelmatig zelf aan spierkracht en conditie werken. Gezonde voeding. Voor mij hoort daar sinds een jaar of 15 ook een goede suppletie bij.

Een burn-out toendertijd bracht mij bij een ortho-moleculair arts. Zelf had zij MS en was zeer gedreven om de omstandigheden in haar lichaam optimaal te verzorgen. Dit deed ze aan de hand van voedingssupplementen.

Voor mij heeft ze toen het volgende schema opgesteld:

  • CaMgZ, deze mineralen ondersteunen de opbouw van je haar, nagels, botten, tanden en zorgen voor een optimalere energievoorziening.
  • Vitamine D3, mag daar niet bij ontbreken. Dit kleine tabletje is letterlijk het zonnetje in huis. In de zomer bouw je dit stofje zelf op onder invloed van zonlicht op je huid. In de winter wordt al vanaf 50+ door de huisartsen geadviseerd om vitD3 in te nemen. Vooral als je je wat neerslachtig voelt verricht dit kleine pilletje wonderen.
  • Visolie, Door een regelmatige bloedcontrole bij de huisarts is bij mij ontdekt dat ik een erfelijk verhoogd cholesterol heb. Door goed op mijn gewicht te letten en regelmatig intensief te bewegen kan ik de waardes goed onder controle blijven houden. Visolie ondersteunt bij het controleren van je cholesterol.
  • MSM, mijn burnout ging gepaard met hevige pijnen op talloze plekken in mijn lichaam. Daarvoor wordt de term fybromyalgie gebruikt. Ontstekingen op bijna alle gewrichtsvlakken. Door het gebruik van MSM worden de ontstekingsprocessen in het lichaam sneller opgeruimd, daardoor dus ook veel minder pijnklachten. Voor mij een wondermiddeltje.
  • CELLSHIELD, is een zeer hoogwaardige multivitamine en geeft nog een extra energieboost.
  • Vitamine C, 1000mg, natuurlijk ontmoet ik in mijn werk enorm veel leuke mensen. Dit brengt helaas ook een hoger ziekterisico met zich mee. Daarom te vit.c om mijn natuurlijke weerstand te verhogen.
  • Als laatste slik ik sávonds voor het slapen gaan een tablet MAGNESIUM, deze gaat tijdens mijn slaap zijn werk doen, waardoor ik geen kramp meer krijg in rust, en mijn spieren sneller herstellen van gedane arbeid. Natuurlijk mogen deze pilletjes nooit een gezonde levensstijl in de weg staan. Het is een aanvulling op….. in een volgend stukje zal ik ingaan op de voedingswaarde van ons hedendaagse eten.